Quantcast

Karantinas išvargino: dauguma gyventojų pritaria jo nutraukimui

Trys ketvirtadaliai (74 proc.) šalies gyventojų pritaria karantino režimo nutraukimui nuo birželio 17 dienos, rodo naujausia „Baltijos tyrimų“ apklausa. Karantino nutraukimui pritaria visos gyventojų grupės, nors dar prieš mėnesį pusė respondentų palaikė karantino pratęsimo idėją.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ 2020 m. birželio 5-8 d. dienomis atliktų apklausų duomenimis, 2 iš 10 gyventojų nepritaria karantino nutraukimui.

Skiepytųsi ne visi, į renginius taip pat neskuba

Apklausa taip pat atskleidė, kad, atsiradus skiepams nuo koronaviruso, jei šie nebūtų privalomi, skiepytis pasiryžtų 47 proc. respondentų. Tuo metu 38 proc. apklaustųjų nurodė, kad skiepytis neketina. Į galimybę pasiskiepyti palankiau žiūri vyrai ir vyresni žmonės, miestų bei didmiesčių gyventojai.

Dar prieš karantino atšaukimą sušvelnėjus sąlygoms renginių organizavimui, gyventojai vis dėlto neplanuoja užplūsti laisvalaikio ir pramogų vietų. Atlikus apklausą paaiškėjo, kad koncertuose ar kituose pramoginiuose renginiuose artimiausiu metu ketina apsilankyti mažiau nei pusė – 39 proc. – apklaustųjų. Dažniausiai minimi renginiai atviroje erdvėje (26 proc.). Uždaroje erdvėje vykstančiuose renginiuose ketina apsilankyti 4 proc. apklaustųjų, o renginiuose tiek uždaroje, tiek atviroje erdvėje – 9 proc. apklaustųjų. Pagrindinė gyventojų grupė, ketinanti apsilankyti tokiuose renginiuose, – jaunesni nei 30 metų žmonės.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ 2020 m. birželio 5-8 d. atliko penktą reprezentatyvią 18 m. ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausą „Covid-19 Ekspresas V“. Iš viso apklausta 539 gyventojai (CAWI metodu). Rezultatų paklaida neviršija 4,4 procentinio punkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Karantinas išvargino - mirtis suteiks poilsio.

To tak

To tak portretas
ale-bet -tačiau būtina kad visur išliktų griežtos apsaugos nuo viruso taisyklės - nuolatinė dezinfekcija ir kt.rimtos priemonės. Įdomu ar Verygas jau sugalvojo kaip ta tikrins ar tik kokiom baudom baus tuos kurie susirgs ir apkrės kitus?

#

# portretas
O reikėjo tik viso labo laiku uždarytį sienas ir šalies viduje gyvenimas būtų buves kaip buvo.... Bet tuomet nebūtų buve preteksto skolintis euromilijardų, o del to liaudį pakankinti verta, vis tiek kaip avinų banda, apart menko pabliovimo su viskuo sutinka....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių