Quantcast

„Karaliaus kirtis 2020“: kariai ir policininkai tramdė „riaušininkus“

  • Teksto dydis:

Panevėžyje toliau tęsiasi pirmadienį, liepos 20 dieną, prasidėjusios Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų bataliono organizuojamos pratybos „Karaliaus kirtis 2020“. Liepos 22 dieną vyko dar vienas pratybų incidentas – riaušės šalia „Cido“ arenos.

Reaguodami į pranešimus, kad prie „Cido“ arenos vyksta neramumai ir muštynės, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, pasitelkdami Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pajėgumus, malšino kilusias riaušes, ramino sąmyšį ir paniką.

Pasak Husarų bataliono Štabo S5 skyriaus viršininko vyr. leitenanto Igno Bačiulio, šiais metais riaušių scenarijus buvo kiek kitoks, nei ankstesniais metais.

„Riaušėse dalyvavo dvi grupės: tautinės mažumos ir nacionalistiškai nusiteikę asmenys. Jie tarpusavyje konfrontuoja. Taip pat buvo imituotas VIP žmogaus atvykimas. Kadangi riaušininkai šio asmens nemėgsta, prieš jį buvo keliamas streiką. Tokiu būdu treniruojamės, kaip reikėtų suvaldyti tokį įvykį. Riaušininkai mėtė vandens balionus, apipylė automobilį dažais, kėlė muštynes, kovojo su policija. Tuo tarpu pareigūnai, pasitelkę tarnybinius šunis, mokėsi priešintis riaušėms su turimu inventoriumi“, – sakė I.Bačiulis.

A. Jankausko nuotr.

Dėl esamos koronaviruso pandemijos šiais metais pratybų „Karaliaus kirtis 2020“ apimtys yra mažesnės nei įprastai.

„Mums labai svarbu dabartinė COVID-19 situacija, todėl visi kariai buvo su kaukėmis, stengėmės laikytis visų saugumo reikalavimų. Taip pat ir šiandien imituotų riaušių metu buvo laikomasi visų būtinų saugumo priemonių“, – sakė karininkas.

Šio karinių pratybų etapo metu buvo treniruojamasi, kaip operatyviai suvaldyti ir likviduoti masinius neramumus bei atkurti viešąją tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių