Quantcast

Kandidatė į VTEK nares žada siekti naujų įrankių komisijos darbuotojams

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nare siūloma dabartinė komisijos darbuotoja Virginija Aleksejūnė žada siekti naujų veiklos įrankių komisijos darbuotojams ir padėti jiems kelti kompetenciją.

Pasak kandidatės į VTEK nares, šiuo metu Lietuvoje yra apie 10 tūkst. įstaigų ir organizacijų, kurių darbuotojai deklaruoja privačius interesus, bet tik apie šimtas asmenų realiai vykdo prevencinę veiklą dėl šių interesų derinimo.

„Jeigu gausiu jūsų pasitikėjimą kaip komisijos narė, be kitų komisijos nario pareigų, didžiausią dėmesį skirsiu atsakingų už Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo priežiūrą įstaigų viduje asmenų įgalinimui, tiek suteikiant jiems papildomas teises ir įrankius atlikti prevencinę veiklą, tiek stiprinant žinias interesų derinimo temomis“, – antradienį prisistatydama per Seimo posėdį sakė V. Aleksejūnė.

„Šiuo metu Lietuvoje yra per 10 tūkst. įstaigų ir organizacijų, kur darbuotojai deklaruoja privačius interesus, ir, komisijos duomenimis, tik apie šimtas asmenų realiai vykdo prevencinę veiklą, tai yra tikrina asmenį prieš įsidarbinant dėl galimai taikomų apribojimų dirbti, interesų konfliktų grėsmių, analizuoja privačių interesų deklaracijas, nustačius rizikas valdo interesų konfliktą iki nusišalinimo“, – pažymėjo kandidatė.

Nuo 2008 metų VTEK dirbanti V. Aleksejūnė turėtų pakeisti pasibaigus kadencijai iš pareigų atleidžiamą VTEK pirmininką Edmundą Sakalauską.

Jos kandidatūrą į VTEK pateikė premjerė Ingrida Šimonytė.

E. Sakalauskas VTEK vadovauja nuo 2018 metų vidurio, o komisijos nariu jis paskirtas 2017 metų lapkritį.

V. Aleksejūnė šiuo metu VTEK eina Prevencijos skyriaus vedėjos pareigas, yra dirbusi Tyrimų skyriaus specialiste. Prieš tai V. Aleksejūnė dirbo Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcijoje, Valstybinėje lošimų priežiūros komisijoje.

VTEK sudaro penki nariai. Po vieną kandidatą į VTEK narius Seimui teikia prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, du kandidatus – Lietuvos teisininkų draugija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių