Quantcast

Kalendorinį pavasarį dar vejasi žiema: dalį Lietuvos užklojo sniegas

  • Teksto dydis:

Galiojant karantino ribojimams, žmonėms gerų emocijų suteikia vis dažniau aplankančios saulėtos dienos. Tačiau panašu, kad žiema vis dar vejasi kalendorinį pavasarį – dalį Lietuvos padengė sniegas.

Feisbuko grupėje „Orų entuziastai“ internautai dalijasi vaizdais iš Akmenės, Telšių, Šiaulių ir kitų miestų.

Tačiau ne visur iškritęs sniegas išsilaikė – internautas iš Joniškio rašė, kad viskas iškart tirpsta. „Joniškis aptemo, jau prasideda sniegas, bet tuoj pat ir ištirpsta“, – rašė Aivaras.

O štai Telšiuose sniego gausu. „Žiemužė nenori dar atsisveikinti“, – feisbuke rašė Genutė.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Tačiau sniegas padegė ne visą šalį. Kauniečiai ir vilniečiai grupėje dalijosi nuotraukomis, kuriose – saulėti vaizdai. Šie internautai gyrėsi: „Kaune šilta, be sniego“.

„Ačiū, Kaune nebereikia“, – apie nepageidaujamą sniegą rašė internautė Kristina.

„Kepina saulė“, – pridūrė Skaistė ir pasidalijo nuotrauka.

Feisbuko grupės „Orų entuziastai“ nuotr.

Šeštadienį Lietuvoje įsismarkaus vakarų, pietvakarių krypties vėjas, ypač antroje dienos pusėje. Gūsiai stiprės iki 14–17, prie jūros iki 17–20 metrų per sekundę. Nakties valandomis temperatūra kris iki 3–8 laipsnių žemiau nulio, keliuose galimas plikledis. Rytas daug kur išauš mažai debesuotas, tačiau dienai bėgant debesų gretos augs. Negausūs krituliai galimi tik kai kur. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 2, Kaune ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių.

Sekmadienio naktį per Lietuvą praslinks mišrių kritulių banga, daug kur iškris šlapdriba, sniegas. Išsilaikys gūsingas vakarinių krypčių vėjas, ypač prie jūros. Temperatūra bus kiek švelnesnė ir svyruos apie nulį. Keliuose teks būti atidiems. Dienos metu daugės pragiedrulių. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 2, Kaune ir Klaipėdoje iki 3 laipsnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių