Quantcast

Kaimai nenori jungtis prie Trakų

Netoli Vilniaus esantį Trakų miestą numatoma plėsti prijungiant aplinkines teritorijas. Tačiau savivaldybės atlikta apkausa rodo, kad daugelis kaimų gyventojų nepritaria planuojamam prijungimui. Galutinai dėl Trakų plėtros šį mėnesį turėtų spręsti rajono taryba, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Senajai Lietuvos sostinei Trakams ankšta dabartinėse ribose. Mat iš 1,2 tūkst. miesto hektarų maždaug trečdalį užima ežerai, trūksta plotų statyboms.

Plėsti Trakus numatyta prieš dvejus metus patvirtintame rajono bendrajame plane. Pagal jį Žaizdrių, Babriškių, Užutrakio ir dar keli kaimai turėtų būti prijungti prie Trakų.

Arčiausiai esantis Babriškių kaimas įsilietų į miestą kaip atskiras kvartalas. Tačiau daugelis kaimo gyventojų sako nenorintys tapti miestiečiais.

„Nepritariam, mums tikrai to nereikia. Už žemę reikės mokėti daugiau, ir išvis – kaime geriau“, – sakė LTV Naujienų tarnybos kalbinta moteris.

„Viena iš pagrindinių priežasčių ir gal pagrindinė – tai žemės mokestis. Jis savaime kelis kartus, jei ne keliasdešimt kartų, didės, jei kaimai bus prijungti prie miesto. O žmonės turi savo sklypelius, dirba – ir ne tik sklypelius, yra žmonių, kurie turi ir kelis hektarus“, – teigia Babriškių seniūnaitis Romualdas Bartkevičius. Savivaldybei apklausus 640 aplinkinių kaimų gyventojų, devyni dešimtadaliai nepritaria jungimuisi prie Trakų.

Privalumai, [jei prijungtų prie miesto] – pakiltų tų pačių sklypų vertė. Bet, matyt, žmonės pasiskaičiuoja, kad yra sustojęs nekilnojamojo turto pardavimas.

 Viskas priklauso nuo to, kiek galės savivaldybė investuoti į miesto infrastrukrūros plėtimą – ar turės lėšų, kad galėtų tiems prijungtiems kaimams padaryti dviračių takus, šaligatvius, infrastruktūrą, apšvietimą“, – sako Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Pagal teritorijų planavimo procedūrą gyventojų apklausa yra rekomendacinio pobūdžio. Galutinai dėl Trakų miesto plėtros dar šį mėnesį turėtų spręsti rajono taryba.

 


Šiame straipsnyje: Trakai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RaimundasJankus

RaimundasJankus portretas
Kiekviema galva skiriasi...

Ir

Ir portretas
teisingai daro, kad nenori! Mokesčiai padidės, taisyklės sunuožmės, o infrastruktūra nepagerės. Greičiau jau atvirkščiai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių