Quantcast

Karantinas savivaldybėse: kaip dirbs prokuratūra, teismai?

  • Teksto dydis:

Savivaldybėse, kuriose paskelbtas karantinas, prokuratūra žmones aptarnaus nuotoliniu būdu, trečiadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

„Maloniai prašome skundus, prašymus, pareiškimus prokuratūrai teikti elektroniniu paštu, per E. pristatymo sistemą ar paštu“, – rašoma pranešime.

Į kitus prokuratūros padalinius atvykstantys žmonės ir darbuotojai turi dėvėti apsaugines kaukes, laikytis asmens higienos ir saugaus atstumo.

Prokuratūra primena, kad nebus aptarnaujami lankytojai, turintys peršalimo simptomų.

Trečiadienį karantinas įsigaliojo didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, taip pat jis galioja dar 18-oje savivaldybių.

Kaip dirbs Kauno apylinkės teismas?

Nuo spalio 28 d. Kauno apylinkės teismas informaciją teiks tik nuotoliniu būdu:

· Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai

el. paštu kauno.apylinkes@teismas.lt

telefonu (8-37) 46 62 42, (8-37) 24 45 20 bei tinklalapyje kauno.teismai.lt esančiais kontaktiniais telefonais

paštu: Laisvės al. 103, LT-44291 Kaunas bei Kęstučio g. 29, Kaunas

· Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai

el. paštu kaisiadoriu.rumai@teismas.lt

telefonu (8 346) 51 993 bei tinklalapyje kauno.teismai.lt esančiais kontaktiniais telefonais

paštu: Gedimino g. 87, LT-56144 Kaišiadorys

· Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai 

el. paštu kedainiu.rumai@teismas.lt

telefonu (8 347) 57 953, (8 347) 61 298 bei tinklalapyje kauno.teismai.lt esančiais kontaktiniais telefonais

paštu: Didžioji g. 64-2, LT-57273 Kėdainiai

· Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmai

el. paštu jonavos.rumai@teismas.lt

telefonu (8 349) 657 24, (8 349) 606 54 bei tinklalapyje kauno.teismai.lt esančiais kontaktiniais telefonais

paštu: Vasario 16-osios g. 3, LT-55169 Jonava

Informuojama, kad į teismą tiesiogiai atvykti galima tik tuo atveju, kai asmuo yra šaukiamas į teismo posėdį. Į teismo posėdį griežtai draudžiama vykti asmenims, turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių (pvz., karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).

Patekus į teismo patalpas būtina dezinfekuoti rankas, dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), laikytis kitų higienos reikalavimų (kosėjimo, čiaudėjimo etiketo ir kt.).

Teismo patalpose esantys asmenys (procese dalyvaujantys asmenys) privalo laikytis ne mažesnio nei 1 metro atstumo tarp asmenų.

Prašoma, jog į teismą atvyktų ir posėdžiuose dalyvautų tik teismo kviesti asmenys, į posėdį atvykstant prie paskirtos teismo posėdžio salės, likus ne daugiau kaip 10 min. iki posėdžio pradžios.

Prašoma visus procesinius dokumentus teismui (visiems teismo rūmams) pateikti tik per Lietuvos elektroninių paslaugų portalą (EPP) arba kitomis pasirinktomis nuotolinio ryšio priemonėmis ar paprastu paštu.

Pranešama, kad teismo posėdžiai bylose, nagrinėjamose žodinio proceso tvarka, organizuojami tik nesant galimybės užtikrinti proceso dalyvių dalyvavimą teismo posėdyje nuotoliniu būdu vaizdo konferencijų programa ZOOM ar kt., kai tai susiję su būtinų proceso veiksmų atlikimu nagrinėjamose bylose (pvz., dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo/pratęsimo, vaiko paėmimo iš nesaugios aplinkos ir pan.).

Informuojama, kad teismo lankytojai, proceso dalyviai, advokatai ir prokurorai apie pakeistą teismo darbo organizavimo tvarką, atšauktus posėdžius bus informuoti įstatymo nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Vėl karantinas tik valstybinėse, biudžetinėse įstaigose. Kaip gerai!!!!! Mokesčių mokėtojų pinigai eis, o jiem visiem korona. Koronos nėra UAB arba tiem, kas dirba pagal pažymas, verslo liudijimus. Jiem niekas nemokės algų, jei neužsidirbs. Iki rinkimų koronos nebuvo, po rinkimų, kai lovys jau yra- korona!!!! Siaubas

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
"Valstybė be teisingumo yra plėšikų gauja".

Melas ,visur melas.

Melas ,visur melas. portretas
Ką čia pasakas seka ,kai niekas teisinės pagalbos skiriamos valstybės neatsako jokiu telefonu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių