Quantcast

K. Mažeika žada skaidrinti medžiokles

Aplinkos ministras žada skaidrinti medžioklės procesą ir jau kitąmet įvesti elektroninius medžioklės lapus. Kęstutis Mažeika sako, kad iki lapkričio 15-osios turi būti paruošta teisinė šio projekto bazė.

„Tikimės, kad kitų metų sezonui jau turėsime formą, kuri leis skaidriau vykdyti medžiokles“, – ketvirtadienį Seimo konservatorių frakcijoje pranešė ministras.

Pasak jo, tikimasi, kad elektroniniai medžioklės lapai ateityje taps visuotine norma, o informacija apie medžiokles bus labiau kontroliuojama.

„Kad būtų ne tik valstybiniuose komerciniuose medžioklės plotuose, bet ir visur – ir privačiuose medžioklės būreliuose, kai vyksta medžioklės, susitikimai gali kelti abejonių. (...) Tikėkimės, kad ateityje tai bus visuotinė norma ir visi tuo naudosis ir ta informacija bus labiau kontroliuojama“, – teigė ministras.  

Tačiau K. Mažeika pabrėžė, kad elektroninius lapus visų pirma turėtų pildyti medžiojantieji valstybiniuose komerciniuose plotuose.  

Ministro atstovas spaudai Justas Jaskonis BNS paaiškino, kad įstatymo pataisos turėtų numatyti, jog elektroniniai lapai nebus privalomi, jie bus teikiami kontroliuojančiai institucijai – Aplinkos apsaugos departamentui, kuriam ir dabar teikiami popieriniai lapai.

„Jų visuomenė nematys, jie nebus skirti visuomenei. Juos įvedus gal daugiau operatyvumo atsiras“, – sakė J. Jaskonis.  

Vėliau K. Mažeika BNS patikslino, kad elektroninius medžioklės lapai bus privalomi tik medžiojant valstybei priklausančiuose komercinės medžioklės plotuose, o ne privačiuose.

„Mes negalime jiems nurodinėti, kokia forma jiems registruotis. (...) Senyviems medžiotojams bus sunku pildyti, gali nebūti interneto ryšio kai kuriuose medžioklės plotuose. Todėl buvo leista jiems (medžiojantiems privačiuose plotuose – BNS) rinktis, kaip pildys – popieriuje ar elektroniniu variantu“, – teigė ministras.

Jis sako, kad prie elektroninių medžioklės lapų, sugulusių į duomenų bazę, galės prieiti miškų valdytoja Miškų urėdija, Aplinkos ministerija, Aplinkos apsaugos departamentas, kitos institucijos ir gauti informaciją apie medžioklės procesus valstybei priklausančiuose plotuose. 

K. Mažeika be kita ko teigė, kad valstybei priklausantys komercinės medžioklės plotai mažėja ir prognozuoja vieną dieną jų nebeliks.

Ministras Seimo frakcijoje be kita ko apgailestavo, kad tokios tvarkos neįvedė buvusi ministerijos vadovybė.

Konservatorius Dainius Kreivys pareiškė, kad visuomenei dabar sunku susipažinti su medžioklės lapais: „Jau seniai reikėjo pereiti prie elektroninės registracijos.“

Dabar medžioklės lapai yra popieriniai, bet griežtos atsakomybės. 

Seimo konservatoriai pasikvietė į frakciją K. Mažeiką po to, kai LRT Tyrimų skyrius, remdamasis medžioklės lapų kopijomis, trečiadienį paskelbė, kad konkursą laimėjęs Valstybinių miškų urėdijos vadovas Valdas Kaubrė medžioja kartu su Vyriausybės kancleriu Algirdu Stončaičiu, K. Mažeika, žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu, kitais įtakingaois politikais, verslininkais ir teisėsaugininkais.

Buvęs Panevėžio miškų urėdas V. Kaubrė urėdijai vadovauti turėtų pradėti  kitą pirmadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jazau jazau kas darosi,o ka ministras vapalioja

jazau jazau kas darosi,o ka ministras vapalioja portretas
Kaip suprasti,sekmadieni velai vakare miskoveziai veza miska pilnai pasikrove.o kokie medziai,gal kokiu 40 cm diametro storio.cia Rokiskio raj.Vagys nekitaip.

Jūs miškų kirtimus

Jūs miškų kirtimus portretas
nusiskaidrinkit, tai gal dar koks miško plotelis ateinančioms kartoms išliks. Skaidrintojas...!

tik taip

tik taip portretas
tegu savo juodus darbelius nuskaidrina pirmiau
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių