Quantcast

Jonavos rajono opozicija dėl M. Sinkevičiaus veiksmų kreipėsi į VTEK

Jonavos rajono opozicijai atstovaujantis konservatorius Gintas Jasiulionis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl esą supainiotų Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus interesų.

Pasak jo, socialdemokratams priklausantis ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigas einantis M. Sinkevičius galimai interesus supainiojo dalyvavęs sprendžiant savivaldybėje keltus gatvių tvarkymo bei išpirkimo klausimus.

Į VTEK konservatorius kreipėsi akcentuojant, kad šių metų balandžio 23 d. vykusiame Jonavos rajono savivaldybės tarybos posėdyje M. Sinkevičiaus iniciatyva svarstytas klausimas yra galimai susijęs su Jonavos rajono mero bei jo tėvo privačiais interesais.

Jonavos rajono opozicijos lyderio G. Jasiulionio teigimu, M. Sinkevičius inicijavęs bei dalyvavęs rengiant, svarstant ir galiausiai priimant sprendimus su sodininkų bendrija „Užuovėja“ susijusius sprendimus, turėjo nusišalinti, o kadangi to nepadarė, meras, tvirtina G. Jasiulionis, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

VTEK adresuotoje pretenzijoje konservatorius teigia, kad į savivaldybės posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas klausimas „Dėl Jonavos rajono savivaldybės 2020 m. biudžeto patikslinimo“, numatant skirti 24300 eurų Upninkų seniūnijos Jurkonių kaimo Užuovėjos gatvei, esančiai sodininkų bendrijos „Užuovėja“ teritorijoje, remontui. Kitu to paties posėdžio darbotvarkės klausimu pritarta šioje sodininkų bendrijoje esančių Pušyno, Dzūkų ir Žaliakalnio gatvių išpirkimui.

Kaip rašte tvirtina G. Jasiulionis, tiek vienu, tiek kitu atveju meras M. Sinkevičius dalyvavo ir nenusišalino balsuojant už pateiktų sprendimų projektus. Pažeidimas, anot jo, padarytas, nes tiek M. Sinkevičius, tiek jo tėvas parlamentaras Rimantas Sinkevičius yra susiję su šia sodininkų bendruomene – turi čia jiems priklausančius sodų sklypus bei yra šios bendruomenės nariai. VTKE skirtame dokumente pažymima, kad M. Sinkevičius šiuo metu nėra deklaravęs narystės sodininkų bendruomenėje.

„Yra pažeidimas. Negalima ne tik daryti veiksmų, kurie pažeistų viešuosius ir privačius interesus, bet apskritai elgtis taip, jog būtų sukelta esamo konflikto regimybė. Šiuo atveju išėjo taip, kad patys iš savęs pirko. Be abejonės, jis turėjo nusišalinti, ypač kai posėdžio pradžioje kitiems Tarybos nariams jis pasiūlė atkreipti dėmesį, kad šiuo klausimu gali kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktų. Jis pats apie tai kalbėjo, tačiau nenusišalino“, – Eltai situaciją apibendrino G. Jasiulionis.

M. Sinkevičiaus atstovė Eltą informavo, kad G. Jasiulionio pareikšti įtarimai viešųjų ir privačių interesų supainiojimu yra nepagrįsti. Jos teigimu, plačiau tai pakomentuos pats meras savo socialinio tinklo profilyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kad ir nelabai supranta dėl ko, svarbiausia amsėt, reikia opozicijai pasirodyt, rinkimai artėja...

hara

hara portretas
Cia to "medziotojo" sunelis? Baisu.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kaimo bobutė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių