Quantcast

„Jerulasema“ iššūkį priėmę medikai šoko apžvalgos bokštuose, aikštėse ir ant tiltų

  • Teksto dydis:

Lietuvos greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikai neatsispyrė sušokti populiarųjį vilties šokį pagal Master KG dainą „Jerusalema“. Medikai pademonstravo išradingumą šokdami kvapą gniaužiančiose šalies vietose, o šokių judesiai parodė, kokia svarbi bendrystė kolektyvuose.

Iššūkyje dalyvavo medikai iš skirtingų Lietuvos vietų – gydytojai šoko ir sostinės Katedros aikštėje, ir ant tiltų, ir šalia dar apsnigtų ežerų, ir Kauno Rotušės aikštėje.

Dalis medikų šoko laikydami Lietuvos vėliavą, kiti užsiropštė net į apžvalgos bokštų viršūnes.

Panašu, kad „Jerusalema“ iššūkyje dalyvavusiems medikams entuziazmo tikrai netrūksta – vaizdo įraše užfiksuota dešimtys vyrų ir moterų, dirbančių GMP.

Vaizdo įrašą užbaigia trijų medikų šokimas į eketę. Ir šiuo momentu jie nepraleido galimybės išreikšti meilės savo šaliai, mat vieno mediko rankose plevėsavo trispalvė.

Medikai šio iššūkio dar vienu vaizdo įrašu yra pasidaliję ir anksčiau. Tąkart iniciatyvoje dalyvavo Kauno GMP gydytojai. Tąkart minėtos stoties vadovas Nerijus Mikelionis teigė, kad šis šokis gimė pačių medikų iniciatyva. „Tai padaryta pačių medikų, o ne administracijos iniciatyva, – gražia idėja džiaugėsi N. Mikelionis. – Medikai tai darė ne savo darbo metu ir nenaudojo automobilių, kurie turėtų važiuoti į kvietimus, tad šioje vietoje mes rizikas minimalizavome. Tai tikrai graži iniciatyva, kuria įsijungiame į pasaulinį šio šokio judėjimą. Reikia pasidžiaugti, kad Kaunas neatsiliko nuo kitų tiek pasaulio, tiek mūsų šalies medikų.“

 

Pandemijos metu išplitęs šokis yra geriausias įrodymas, kad šiuo laikotarpiu reikia gyventi toliau ir judėti pirmyn.

„Šokio idėja yra susijusi su noru COVID-19 ligos nuvargintam pasauliui įkvėpti daugiau vilties, kuria pasidalijo ir prisidėti prie gražios idėjos pakvietė kitų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikės Aistė ir Neringa. Pandemijos metu išplitęs šokis yra geriausias įrodymas, kad šiuo laikotarpiu reikia gyventi toliau ir judėti pirmyn“, – tąkart sakė Kauno miesto GMPS dispečerė Roberta Martusevičienė.

„Norime palinkėti visiems pozityvumo, mylėti ir saugoti vienas kitą, nesmerkti ir palaikyti, nes mes kartu esame stiprūs“, – pridūrė GMPS atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddjf

Ddjf portretas
Pandemija, labai daug serga ligoninės perpildytos, viskas uždaryta, medikų trūksta, dirba be sustojimo, žmonės miršta vienas po kito. Tuo metu Lietuvos medikai šokių būrelį ikuriam.

Sušiktiems komentatoriams

Sušiktiems komentatoriams portretas
Jūms kada nors bus gerai?Ar visuomet ieškosit tik negatyvo?Gražu ,linksma,malonu klausyt ir žiūrėt,visas pasaulis šoko šį šokį.Pasidžiaukit ,kol gyvi ,sveiki.

Pilietis

Pilietis portretas
Gražu pažiūrėt,bet tikrai ne vietoj,ir nelaiku.Eikvoja valsfybės,t.y mūsų pinigus ir brangų laiką,kurį galima būtų panaudoti "sunkiai sergančių kovydu" ligonių gydymui.Siūlyčiau sumažinti algas.
VISI KOMENTARAI 9

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių