Quantcast

J. Varkala iš Seimo viešbučio išvežė N. Venckienės daiktus (papildyta)

  • Teksto dydis:

Seimo "Drąsos kelio" partijos frakcijos narys Jonas Varkala antradienį iš Seimo viešbučio išvežė keletą mėnesių Seime nesirodančios šios frakcijos seniūnės Neringos Venckienės daiktus.

Seimo "Drąsos kelio" partijos frakcijos narys Jonas Varkala antradienį iš Seimo viešbučio išvežė keletą mėnesių Seime nesirodančios šios frakcijos seniūnės Neringos Venckienės daiktus.

J.Varkala žurnalistams sakė turėjęs N.Venckienės motinos Laimutės Kedienės leidimą iškraustyti Seimo narę.

Asmeninius parlamentarės daiktus J.Varkala sudėjo į savo lengvąjį automobilį.

"Drąsos kelio" frakcijos seniūnei buvo skirtas trijų kambarių butas Gedimimo prospekte esančiame parlamento viešbutyje.

Iškraustyti keletą mėnesių viešbutyje nesirodančią Seimo narę siekė Seimo kanceliarija. Buto reikia pavasarį į parlamentą išrinktam socialdemokratui Kaziui Grybauskui. Jis iki šiol į darbą Vilniuje kasdien važiuoja iš Ukmergės.

"Mes ne tai, kad ją iškraustėme, bet tai, kad žmogus negyvena, o Seimo nariams reikia buto... Jeigu kartais Seimo narė pasirodytų Lietuvoje, spręstume tolesnį jos likimą. Bet kokiu atveju, jeigu ji grįš, turės ateiti į Etikos ir procedūrų komisiją, ir paaiškinti, kur buvo, ką veikė", - antradienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, komentuodamas N.Venckienės iškraustymą iš viešbučio.

Jis teigė, kad spręsti Seimo narės posėdžių nelankymo problemą kol kas nėra galimybių.

"Kol jos nėra, nieko negalime daryti. Jeigu ji pasirodytų, procedūros (apkaltos - BNS) galėtų būti taikomos", - tvirtino parlamento pirmininkas.

Norint ateityje užkirsti kelią tokiems atvejams, ketinama įpareigoti Teisės ir teisėtvarkos komitetą parengti įstatymų pataisas, kaip elgtis tokiais atvejais.

"Įpareigosiu galbūt Teisės ir teisėtvarkos komitetą, kad parengtų įstatymų paketą, kur būtų numatyti tokie atvejai, kad daugiau nepasitaikytų ar kad Seimas turėtų įrankį priimti teisinius sprendimus", - sakė V.Gedvilas.

N.Venckienė Seime nesirodo nuo balandžio, kai Seimas panaikino jos teisinį imunitetą. Gegužės 9 dieną buvo paskelbta jos paieška.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį N.Venckienei pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti brolio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimų, kad N.Venckienė nuo teisėsaugos slapstosi JAV, Čikagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rypaujančiam

rypaujančiam portretas
jakui. Ar tik tokius kaltinimus turi? O už stankūnaitės globą gali mokėti? O kiti Lietuvos žmonės gali ją išlaikyti? palygink Venckienės neva padarytą "žalą" ir įvertink, kiek išleista mūsų visų pinigų stankės slapstymo programai. Mulkis esi, jei tik tiek tematai seimo darbo broko

ar

ar portretas
ne keista,kad ne vyras surinko zmonos daiktus?

piliete

piliete portretas
kodel neisbraukia Venckienes is Seimo nariu saraso? Kodel mokamas atlyginimas jos padejejams? Juk nera ponios Venckienes darbo vietoje, ji kazkur valkiojasi, nors turetu dirbti Seme
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių