Quantcast

J. Narkevičius: iš Kinijos reagentai, priemonės – penkiais reisais nuo ketvirtadienio

Kitą savaitę iš Kinijos reagentai koronaviruso tyrimams ir apsaugos priemonės į Lietuvą turėtų būti skraidinamos dar penkiais reisais. Respiratoriai ir kitos priemonės Lietuvą pasieks ne anksčiau nei kitos savaitės vidury, reagentus  žadama pargabenti penktadienį,  sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Dabar dirbame dėl Kinijos logistikos, nes čia sudėtingiausia, nes užsakytos prekės yra užsakytos skirtinguose šalies regionuose“, – BNS sekmadienį sakė ministras. 

Pasak jo, kai kurie kroviniai Lietuvą pasieks „su persėdimais“. 

„Iš oro uosto Kinijoje pirma prekių siunta išskris kovo 26 dieną, tūps Frankfurte, krovinys bus perkrautas į kitą lėktuvą, ir tos pačios dienos vėlų vakarą ar naktį tas lėktuvas bus Vilniuje. Per naktį bus galima priemones išvežioti po visą Lietuvą“, – kalbėjo J. Narkevičius.

Šiame siuntinyje, ministro žiniomis, nebus reagentų, o tik apsaugos priemonės.

„Tik apsaugos priemonės, kurias užsakė visos ministerijos, o reagentai atskris kitais reisais“, –  žada jis.

J. Narkevičius pranešė apie suplanuotus dar keturis skrydžius – po du kovo 27-ąją ir kovo 28-ąją.  

„Kovo 27-ąją vienas iš karto bus didelis krovinys į Vilnių, nusileis naktį. Kitas iš Kinijos pakils irgi 27 dieną, o Vilniuje bus 29 dieną, su stotele“, – sakė ministras.

Vienu kovo 27-osios reisu bus atskraidintos ir apsaugos priemonės, ir reagentai, o kitu – tik apsaugos priemonės.

Pasak J. Narkevičiaus, ar kovo 28-ąją įvyks antras skrydis, priklausys nuo to, ar pavyktų išvakarėse  į Lietuvą skrisiančius lėktuvus sutalpinti visus Lietuvos užsakymus. 

„Vienas tikrai bus, o kitam, pažiūrėsime, kiek liks (užsakymų – BNS)“, – sakė ministras.

Vienas iš šių penkių skrydžių valstybei nieko nekainuos, bet, kas prekių pristatymą finansuos, ministras neatskleidė, nes, pasak jo, tai nesuderinta.

Sveikatos apsaugos ministerija BNS anksčiau yra nurodžiusi, kad koronavirusui tirti skirtų reagentų siuntos ir apsisaugojimo priemonės perkamos Kinijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Korėjoje.

Dar šeštadienį SAM Asmens sveikatos departamento direktorė, laikinai vykdanti ministerijos kanclerio funkcijas Odeta Vitkūnienė BNS sakė, Kad į Lietuvą keliauja dvi reagentų siuntos.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas sekmadienį BNS taip pat minėjo dvi į Lietuvą keliaujančias siuntas - iš Kinijos ir Didžiosios Britanijos.

V. Zimnickas sekmadienio rytą teigė, jog šiuo metu likusių reagentų pakaktų 700 tyrimų.

Sekmadienio vakarą iš Belgijos pakilo Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“ su 5 tūkst. reagentų.  

Į Lietuvą sekmadienį  atskraidintų reagentų, pasak V. Zimnicko, užteks savaitei.

„Penkioms dienos tikrai turėtų pakakti. Visai Lietuvai“, – BNS sekmadienį sakė laboratorijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia gėda, perka iš komunistinės Kinijos, kurią ką tik visokios žvalgybos su žeme maišė....kaip dabar patriotai nešios komunistines kaukes? Aš kinų vietoj ant kiekvienos dar nupieščiau po raudoną žvaiždę- Lietuvoje uždraustą simbolį. Tai dar ir tryda kiltų šalia koronaviruso .

Pan Narkuša

Pan Narkuša  portretas
įsidarbino dispeceriu, ivež mums 3800 galimai užsikrėtusių virusu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių