Quantcast

Įvardijo, kas laukia mokyklų, jei ateis antroji COVID-19 banga

Ruošiantis koronaviruso kontrolei rudenį, prioritetas ugdymui mokyklose bus teikiamas pradinukams ir pagrindinių klasių moksleiviams, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Projekcijos vykdomos, prioritetas yra išlaikyti kontaktinį mokymą pradinėse klasėse ir pagrindinėje mokykloje. Vyresni gali daugiau savimi pasirūpinti, yra labiau pažengę technologijose, gali likti vieni namuose“, – interviu naujienų portalui delfi.lt pirmadienį teigė premjeras.

„Išimdami iš mokyklos ir palikdami namuose (jaunesnius vaikus – BNS), mes tuo pačiu sukeliame problemas ir darbo rinkoje. Dėl to modeliuojame taip, kad pradinis ir pagrindinis mokslas maksimaliai būtų kontaktinis, o ne nuotolinis“, – pridūrė jis.

Dėl to modeliuojame taip, kad pradinis ir pagrindinis mokslas maksimaliai būtų kontaktinis, o ne nuotolinis.

Švelninant karantino sąlygas, Vyriausybė leido nuo gegužės 25 dienos į mokyklas grįžti pradinio ugdymo mokiniams.

Pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas besimokantiems mokiniams į ugdymo įstaigas leista grįžti nuo birželio 1-osios.

Vis dėlto, dauguma šalies mokyklų pasirinko tęsti nuotolinį arba taikė mišrų ugdymą.

Kovo 16-ąją Lietuvoje paskelbus karantiną mokyklos buvo uždarytos, mokymas organizuotas nuotoliniu būdu.

Karantinas atšauktas birželio 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taaaip

Taaaip portretas
A onimui,- tamsta turėtumėte mandagumo pasi.okyti...prieš kažką komentuodamas, apskritai ...Tai iškart parodo koks esate žmogus. Nieko gero negalėčiau apie jus pasakyti...

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
>anonimas. Kuri šalis stipresnė? USA, RU, GB? Ten ne miršta, o stimpa ir laidoja bendruose kapuose, o tau kaimo jape sunku kaukę užsidėti, kad aplinkinių durnumu neužkrėstum.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Geriau "ant ledo" , nei mirę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių