Quantcast

Įtakingiausi žurnalistai – E. Jakilaitis, A. Tapinas

Lietuvos ekspertai įtakingiausiais šalies žurnalistais laiko laidos „Delfi Dėmesio centre“ vedėją Edmundą Jakilaitį, „Laisvės TV“ įkūrėją Andrių Tapiną ir LRT generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę-Budrienę, rodo trečiadienį delfi.lt skelbiami apklausos rezultatai.

Toliau šių metų reitinge rikiuojasi apžvalgininkas Rimvydas Valatka, televizijos žurnalistė Rita Miliūtė, „Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas, LRT tyrimų skryriaus vadovė Indrė Makaraitytė, „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Vytautas Bruveris, LRT laidų vedėja Nemira Pumprickaitė, Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis.

Apklausą atlikusio žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Sarafinas pastebėjo, kad žiūrint į bendrą vaizdą, susidaro įspūdis, kad žiniasklaidos priemonių mažėja. Taip pat, jo teigimu, pasiekiamumas žiniasklaidai yra vienas iš aukštos pozicijos reitinguose kriterijų.

„Jei ne vien apie žiniasklaidą kalbant, bet ir apie visuomeninkus, profesorius, ekonomistus, kurie bendrąja prasme turi daug žinių, inteligencijos, erudicijos, jie kartais yra uždari, sunkiai pasiekiami. Kai jiems paskambina žurnalistas, kviečia į televiziją, radiją ar pakomentuoti portalui, jie sako negaliu arba galiu po dviejų savaičių. Tai jie ir niekada neatsidurs nei tarp labai matomų, nei tarp labai įtakingų, nes jie labai save tausoja“, – sako jis.

Vadinamajame elito nuomonės tyrime gegužės – birželio mėnesiais apklausti 893 žmonės, įskaitant politikus, žurnalistus, verslininkus ir kultūros atstovus.

Visuomenės apklausoje pirmoji vieta skirta A. Tapinui, antroji – E. Jakilaičiui, trečioji – R. Valatkai.

Lyginant su pernykšte elito apklausa, pirmasis trejetukas liko nepakitęs.

Lietuvos įtakingiausius žmones portalas delfi.lt renka šeštus metus iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas

Labas  portretas
Nesupratau... Čia kažkokia neadekvačių kvailių grupuotė rašinėja savo proto likučių nusėdimų priepuolius. Nežinojau, kad nepakaltinamieji tiek noro turi rašinėti... Ir dar tokias klaikias nesąmones. Išgerkit laisvinamųjų ir lįskit migin...

klp

klp portretas
šunys loja-karavanas eina

Įtakingiausi?

Įtakingiausi? portretas
Chamiškiausi - taip, niekšiškiausi - taip, nesąžiningiausi - taip, pardavę sielas velniui - taip, parsidavėliai - taip, sukčiai - taip, nelaimingi - taip, agresyvūs, bailiai - taip, ...
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių