Quantcast

Istorija dėl melžiamų karvių triukšmo tęsiasi: ūkininkas laimėjo dar vieną bylą

Ūkininkai iš Utenos rajono laimėjo dar vieną bylą Lietuvos Aukščiausiajame Teisme (LAT) dėl melžiamų karvių skleidžiamo triukšmo.

LAT ketvirtadienį galutinėje ir neskundžiamoje nutartyje paskelbė, kad byloje nenustatyta, kad ūkininkas kartu su sutuoktine apie 6.09 val. ryto melžimo aparatu melždamas karves, šį aparatą būtų naudojęs ne pagal paskirtį ir tokiais veiksmais būtų trikdęs įstatymo saugomą objektą – viešąją rimtį.

Pasak teismo, nėra pagrindo konstatuoti neteisėtų veiksmų ir negali kilti atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, numatantį atsakomybę už viešosios rimties trikdymą.

Teisėjų kolegija panaikino ankstesnius teismų sprendimus ir ūkininko administracinę bylą nutraukė. Be to, teismo sprendimu valstybė jam turės atlyginti 900 eurų bylinėjimosi išlaidų.

Garbaus amžiaus vyras Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2021 metų birželio 15 dienos nutarimu už viešosios rimties trikdymą buvo nubaustas 50 eurų bauda, nes vykdydamas ūkinę veiklą, nakties metu naudodamas melžimo aparatą, kuris skleidžia triukšmą, trikdė šalia gyvenančių asmenų ramybę ir poilsį.

Spalio pabaigoje LAT panaikino kitą ūkininkui skirtą baudą už melžimo aparato skleidžiamą triukšmą, joje jis buvo 20 eurų bauda.

Pasak teismo, ši veikla būdinga kaimiškoms gyvenvietėms, ir ji negali būti laikoma grojimu kitokiais garsiniais aparatais, taip pat priskiriama kitiems triukšmą keliantiems veiksmams (pavyzdžiui, garsiam beldimui į langus, garsiai leidžiamai muzikai), kuriais trikdoma asmenų ramybė, poilsis ar darbas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato 2021 metų birželio 7 dienos nutarimu vyras buvo nubaustas už tai, kad gegužės 11 dieną, apie 6.10 val., Utenos rajone, šalia esančio gyvenamojo namo, pievoje melžė karves melžimo aparatu, kuris kėlė garsų triukšmą ir taip trikdė viešąją rimtį.

LAT atkreipė dėmesį, kad dėl triukšmo pasiskundusi ūkininko kaimynė J. M. įsigijo sodybą 2017 metais, 2020 metų vasarą ji girdėjo melžimo agregato garsą, tačiau jokių pretenzijų ar nusiskundimų nereiškė, nors naudotas tas pats melžimo agregatas, melžimo aikštelė buvo toje pačioje vietoje.

2021 metų gegužę tarp ūkininko ir moters, tveriant ganyklos tvorą, kilo nesutarimas dėl besiribojančio žemės sklypo ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apie kaimą

apie kaimą portretas
Neliko gyvenvietėse namų ūkių su viena karvute . Dabar visi ūkiai europiniai. Visi remiami europiniais pinigais .Juk už vieną karvutę nieko negausi !!!!! O kai 10 -kiti reikalai .Gyvulių gerovę tvartelyje skirtame vienai karvei ir statytame dar tarybiniais laikais manau ne taip ir sunku nusipirkti VMVT (remiantis dabartiniais įvykiais toje įstaigoje ).O paskui tas karves gali suvesti kaimynui po langais .Kas tas kaimynas prieš europos pinigus !!!!!!! Negi kaimietis į parduotuvės kasą sėsis dirbti ?Juk jos nesulyginsi su ES ,,pašalpa".

na cia tik pas mus taip

na cia tik pas mus taip  portretas
Manau, per dideles išmokas gauna ūkininkai, kad gali nusisamdę brangius advokatus ir su žemės ūkio rūmų pagalba laimi tokias bylas kur prieštarauja teisės aktams. Apylinkės ir apygardos teismas laimėtas ir kiek žinau be jokių iš nukentėjusios miestietės advokatų. Reikia mažinti ūkininkams išmokas ,kad praeitų noras padavinėti į teismą policiją ir vaidinti ūkininkus aukas. žemės ūkio rūmai visada gina ir šelpia apsidirbusius ūkininkus ir padeda jiems laimėti bylas . Šiuo atveju vietoj to, kad nuo žmonių langų patrauktų galvijus, tai padaro tokie ūkininkai skandalą ant visos Lietuvos. Trint pinigų kaip ūkininkai ir su tokiu palaikymu iš daugumos institucijų nesunku laimėti svarbiausias teismas.

kaimietis

kaimietis  portretas
atkreipkite fofo demesi, kad melzimo aparatas be duslintuvo, it toks aparatas skleidžia gars kaip kokios iš karto 5-6 žoliapjovės ir dar kokie 15-30 metrų nuo miegamojo . garsas girdisi kelis kilometrus. kiek zinau turi ukinkai 18 ha ir gal dar daugiau žemės , bet kaskevicienė tycia suvede karves o langais, nes nori ir svetimos žemes dar dasidurti kankindama dirbančius žmones ir trukdydama jiems miegoti .
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių