Quantcast

Įstatymo pataisų dar nėra, o ietys jau laužomos

Liberalcentristas R.Šukys įžvelgia politikų mėginimus ir toliau prokuratūrą išlaikyti politizuotą.

Liberalcentristas R.Šukys įžvelgia politikų mėginimus ir toliau prokuratūrą išlaikyti politizuotą.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojo liberalcentristo Raimondo Šukio nuomone, nepaisant generalinių prokurorų kaitos, prokuratūrą ir toliau siekiama išlaikyti visiškoje politikų įtakoje.

Parlamentaro žiniomis, Generalinėje prokuratūroje sukurta darbo grupė “savo iniciatyva” rengiasi siūlyti prieš skiriant naują Generalinės prokuratūros vadovą pataisyti Prokuratūros įstatymą. Anot R.Šukio, pagrindinė naujovė būtų ta, kad generaliniu prokuroru galėtų tapti ne tik asmuo, įgijęs socialinių mokslų daktaro ar habilituoto daktaro laipsnį bei turintis ne mažesnį negu dešimties metų teisinį pedagoginį darbo stažą arba tiek pat laiko dirbęs prokuratūroje bei teisme, bet ir politikas, tiek pat laiko išdirbęs ministru, viceministru ar valstybės sekretoriumi.

“Šis kontroversiškas siūlymas politiko darbo stažą prilygintų prokuroro darbo stažui, todėl taptų dar akivaizdesnė ne kartą daugelio ir mano paties išsakyta prielaida, kad Generalinė prokuratūra buvo, yra ir toliau bus politizuota institucija”, - teigia R.Šukys.

ELTA, KD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių