Quantcast

I.Staškevičius: pakeisti nuomonę apie „Leo LT“ - nelengva

Trečiadienį portalo forume viešėjęs energetikos bendrovės „Leo LT“ akcininkės „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius kalbėjo apie galimas elektros kainas kitąmet, vadinamojo „liūto“ ateitį, taip pat apie žiniasklaidos bei „MG Baltic“ vadovo Dariaus Mockaus vaidmenį formuojant visuomenės nuomonę apie „Leo LT“.

Atskleidė visuomenės priešiškumo  „Leo LT“  priežastis

Verslininkas leido suprasti, kad apie „liūtu“ vadinamą projektą visuomenė blogai galvoja ir dėl Vyriausybės kaltės.

„Leo LT“ blogai vertina pagrindinis jos savininkas - Vyriausybė. Jeigu šeimininkas nuolat prastai atsiliepia apie savo valdomą bendrovę, sunku tikėtis ir palankios visuomenės nuomonės“, - sakė I.Staškevičius, portalo lankytojo paklaustas, kodėl „Leo LT“ yra taip blogai vertinamas visuomenėje.

Jis nurodė, kad pakeisti susidariusią nuomonę nėra lengva, o „pirmiausia tam reikėtų pačios „Leo LT“ vadovų ir juos skyrusios Vyriausybės atstovų valios“.

„Vien mano ir NDX energijos pastangų čia tikrai neužteks“, - pridūrė „NDX energijos“ valdybos pirmininkas.

Paklaustas, ar tai, kad šiuo metu VP grupėje išskaidomas turtas ir kuriamos naujos įmonės, reiškia, kad vyksta įmonės turto išsidalinimas, I.Staškevičius tokias kalbas paneigė.

„Ne, jokios turto dalybos tarp akcininkų nevyksta. Tiesiog grupės bendrovės planuoja plėsti savo veiklą užsienyje ir atlieka tam būtinus pertvarkymus. Tiksliau juos pakomentuoti galėtų atitinkamų įmonių vadovai“, - kalbėjo vadinamojo VP dešimtuko narys.

Apie D.Mockų - be ironijos

Portalo lankytojus domino ir galima „NDX energijos“ parama žiniasklaidai formuojant viešąją nuomonę apie „Leo LT“ projektą. Atsakydamas į šį klausimą, I.Staškevičius sakė, kad žiniasklaidos finansavimo reikšmė buvo perdėta.

„Jau rašantis steigimo sutartį buvo aišku, kad toks projektas susidurs su ne vienos Seimo daugumos ar vyriausybės priežiūra, todėl remti ar papirkinėti konkrečius asmenis nebuvo prasmės. Dar aiškiau tai parodė pastarųjų rinkimų rezultatai ir visuomenės apklausų duomenys. Galima daryti išvadą, kad per „Leo LT“ Lietuvoje padaugėjo skaidrumo ir demokratijos. Šia prasme p. Darius Mockus pasiekė didelę moralinę ir politinę pergalę“, - apie koncerno „MG Baltic“, valdančio LNK televiziją ir naujienų portalą alfa.lt, savininką atsiliepė I.Staškevičius.

Vėliau „NDX energijos“ vadovas portalui atsiuntė laišką, patikslindamas, kad apie koncerno „MG Baltic“ vadovą kalbėjo be ironijos.

„Dar sykį dėkodamas už galimybę atsakyti į skaitytojams rūpimus klausimus, norėčiau pridurti, kad apie svarbią moralinę ir politinę p. Dariaus Mockaus pergalę pasakiau rimtai, be jokios ironijos. Jo idėjos tikrai laimėjo, tai – akivaizdu“, - pabrėžė I.Staškevičius.

Elektra kainuos 60 ct už kWh?

Svetainės lankytojai domėjosi ir galima elektros energijos kaina kitąmet, kai bus uždaryta Ignalinos atominė elektrinė. Portalo lankytojo paklaustas, kiek 2009 m. Lietuvai gali tekti mokėti už elektrą, I.Staškevičius leido suprasti, kad ji turėtų gerokai išaugti. Verslininkas leido suprasti, kad už elektrą kitąmet būtume mokėję mažiau, jei elektros jungčių tiesimu į Vakarus būtų anksčiau susirūpinta.

„Manau, kad (vartotojai kitąmet - V.B.) mokėtų pigiau, jei nebūtų prarasta tiek laiko tiesiant jungtis į Vakarus. Šiuo metu Skandinavoijoje galima būtų nusipirkti elektros pigiau negu Lietuvoje. Bėda, kad nėra, kaip jos atsivežti. Jei šią vasarą bus atliktas Baltijos jūros dugno tyrimas, po poros metų galėtume turėti kabelį į Švediją... O kol jo nėra, Lietuvos rinkoje „konkuruoja" tik Rusijos energetikos koncernai. Tikslią kainą pasakyti labai sunku, bet spėčiau, kad ji gali siekti 60 ct už kWh“, - sakė „NDX energijos“ valdybos pirmininkas. Priminsime, kad dabar  bendras elektros energijos tarifas siekia 37 ct už kWh.

Visus skaitytojų klausimus ir forume viešėjusio energetikos bendrovės „Leo LT“ akcininkės „NDX energijos“ valdybos pirmininko Igno Staškevičiaus atsakymus rasite ČIA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių