Quantcast

Išreiškia palaikymą: Lietuvos fontanai nušvito Baltarusijos vėliavos spalvomis

  • Teksto dydis:

Lietuvos fontanai nušvito raudona ir balta spalvomis. Taip Lietuvos miestai kartu su fontanų kūrėjais išreiškia palaikymą baltarusių tautai.

„Žinodami laisvės kainą, sulaikę kvapą stebime įvykius Baltarusijoje. Visa širdimi palaikome kaimynų tautą, tikėdami, kad dabartiniai istoriniai įvykiai atneš ilgai lauktas permainas ir tikrąją laisvę, kurią puikiai simbolizuoja trykštantis fontano vanduo“, – teigia žinomas fontanų kūrėjas, įmonės „Poolservice.LT“ vadovas Mantvydas Šakalys.

Pasak M. Šakalio, idėja Baltarusijos vėliavos spalvomis nuspalvinti žymiausius Lietuvos fontanus kilo vos tik prasidėjus įvykiams kaimyninėje šalyje. „Modernūs, saugūs ir unikalias technines galimybes turintys Lietuvos fontanai leidžia išpildyti įvairiausius sumanymus. Jais galime stebinti  ne tik miestiečius, svečius, bet ir perduoti štai tokias tarptautines palaikymo žinutes“, – džiaugiasi fontanų ekspertas.

Raudona ir balta spalvomis Vilniuje įspūdingai nušvito Nacionalinio operos ir baleto teatro aikštės fontanas, jo sieną taip pat puošia išskirtinės Baltarusijos tautos palaikymui skirtos projekcijos. Neseniai visuomenei atsvėrusiame Prezidentūros vidiniame kieme lankytojai taip pat gali stebėti šių spalvų žaismą. Lukiškių aikštėje vaikai žaidžia raudonai baltose fontano srovėse.

Prie idėjos prisijungė ir kiti miestai. Kaune SBA atnaujintoje Vienybės aikštėje, šalia Laisvės paminklo ir BLC verslo centro, fontanas taip pat apšviestas Baltarusijos istorinės vėliavos spalvomis. Unikalaus ir Lietuvą garsinančio Butrimonių fontano sūkuryje matyti raudonos ir balto spalvos vandens srovės.

Lietuvių palaikymo žinutę Baltarusijai Lietuvos fontanai transliuos iki rugpjūčio 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
cia ne baltarusojos veliava!!!

Antivata

Antivata portretas
Oho, vatnikai p1d0raskos pavaro.

J

J  portretas
Jau musu nupuseliu valdziai nepades net medikai kas mums tie baltarusiai ar dalis Lietuvos ar rusas ar baltas rusas man tas pats
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių