Quantcast

Įspėja vyresnius lėtinių ligų turinčius žmones dėl Vėlinių savaitgalio

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiologė Daiva Razmuvienė sako, kad vyresnio amžiaus, lėtinių ligų turintys žmonės Vėlinių savaitgalį turėtų susilaikyti nuo kapų lankymo.

„Norisi priminti, kad Vėlinių savaitgalis yra skirtas lankyti mirusius ir prašoma vengti susibūrimų, susitikimų su draugais, kaimynais, pažįstamais. (...) Jeigu galima, nevažiuoti į kapines tiems asmenims, kurie yra vyresnio amžiaus, turi lėtines ligas. Galbūt jiems reikės vykti viešuoju transportu, ne nuosavu, bet autobusais – tikrai mirusius galima lankyti iki lapkričio 10–15 dienos. Tas laikas tikrai bus ramesnis, nebus susibūrimų“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje antradienį sakė D. Razmuvienė.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Lietuvoje sergamumo rodiklis antradienį 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 4 dienų siekia 168,2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kotryna

Kotryna portretas
Po veliniu bbus karantinas salies mastu.

Kaunas

Kaunas portretas
Mes jau buvom

Vika

Vika portretas
Visada lankau kapus po Vėlinių, gėlės per pusę pigesnes ,žvakės taip pat.Nėra reikalo kaip galvijams suvarytiem per tam tikrą dieną eiti visiem.Ne parkas, ne pasilinksminimo vieta ,taip kad yra laiko ir be paskirtos dienos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių