Quantcast

Vairuotojams ir vakare prireiks budrumo: keliuose – slidžios provėžos, plikledis, sniegas

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelius prižiūrinti įmonė „Kelių priežiūra“ perspėja, kad vakare vairavimo sąlygas sunkins plikledis, atokesniuose keliuose – slidžios provėžos, suspaustas sniegas. Visą naktį gan intensyviai snigo ir sniego danga pastorėjo apie 5–7 cm.

Šiuo metu iš vakarų per Lietuvą judantis aktyvus ciklonas oro srautus pasuko taip, kad užgriebė dalį pietuose buvusios šilumos ir laikinai ją pastūmėjo virš Lietuvos. Dėl tokios situacijos šiandien dieną sniegą pakeitė lietus, bet netrukus oro temperatūra vėl pradės kristi ir aptirpęs sniegas bei šlapia kelio danga pradės virsti ledu.

Kažkur apie 15–16 val. kai kur keliai gali pradėti šalti, formuotis plikledis. Kelio temperatūra ateinančią naktį beveik visoje Lietuvoje nukris iki 2–3 laipsnių šalčio, išskyrus siaurą pajūrio regioną, kur ji išliks apie 0, 1 laipsnį šilumos – visur yra aukšta plikledžio formavimosi tikimybė.

Taip pat nesustos kristi ir krituliai – iš lietaus jie vėl pavirs sniegu, intensyviausiai kris šalies šiaurinėje dalyje, atokvėpis – tik rytoj ryte.

Vairuotojai privalo rinktis gerokai mažesnį greitį nei leistinas, atidžiau įvertinti veiksmus kelyje, išlaikyti ypatingą budrumą važiuodami atokesniais keliais, išsukdami iš pagrindinių kelių ir būti pasiruošusiems žiemiškoms sąlygoms.

Pirma valo magistralinius kelius

„Kelių priežiūra“ kelius barsto ir valo prioritetą, skirdama intensyviausio eismo keliams: magistraliniams ir krašto. Kai užtikrinamas pravažiavimas šiais keliais, darbai atliekami žemesnio priežiūros lygio keliuose.

Pirmo priežiūros lygio magistraliniuose keliuose, A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda, A2 Vilnius–Panevėžys bei „Via Baltica“, dirbama 24 val. per parą, priežiūra čia vyksta nenutrūkstamai. 2 lygio priežiūros keliuose dirbama nuo 4 iki 22 val., 3 lygio – nuo 4 iki 19 val. 4 ir 5 priežiūros lygio keliai prižiūrimi nuo 9 iki 18 val.

Vairuotojai kelių priežiūros lygius gali pasitikrinti kpl.keliuprieziura.lt ir įsivertinti, kokios kelio sąlygos tikėtinos.

1 ir 2 priežiūros lygio keliuose (A1 kelio ruože nuo Vilniaus iki Kauno bei ruože prieš Klaipėdą, taip pat atkarpoje A2 kelyje nuo Vilniaus iki Širvintų bei dalyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai kelio atkarpos) vykdomi prevenciniai veiksmai – danga laistoma druskos tirpalu.


Šiame straipsnyje: keliaikelininkaieismo sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Asaba

Asaba portretas
Eilinį sykį kelininkus žiemą sniegas užklupo netikėtai. Ir tikrai, iš kur tas sniegas žiemą? Kur matyta, jog žiemą būtų sniego?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių