Quantcast

Nuo šiandien – griežtesnis karantinas: kokių ribojimų privaloma laikytis?

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio įsigalioja griežtesnės karantino sąlygos: draudžiama susitikti daugiau nei dviem šeimoms, vyresniųjų klasių mokiniai pereina prie visiško nuotolinio ugdymo, prekybos centruose reikalaujama griežčiau riboti pirkėjų srautus.

Vyriausybės pirmadienį priimtais sprendimais draudžiami daugiau nei dviejų šeimų ar namų ūkių artimi kontaktai, išskyrus neatidėliotinus atvejus, kai reikia suteikti pagalbą, prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis.

Taip pat uždrausta rengti asmenines šventes viešose ir privačiose erdvėse, jei juose dalyvauja daugiau nei dvi šeimos ir ar namų ūkiai, ir jos leidžiamos ne daugiau nei 10 asmenų.

Valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse bei privačiame sektoriuje darbas turi būti organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje.

Prekybos centruose reikalaujama labiau riboti klientų srautus, nustatant, kad turi būti užtikrinamas 15 kv. metrų prekybos plotas mažesnėse arba 30 kv. metrų plotas vienam lankytojui didžiuosiuose prekybos centruose, kai visas prekybos plotas yra didesnis nei 10000 kv. metrų.

Šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 procentų visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų.

Taip pat rekomenduojama parduotuvėms padidinti dirbančių kasų skaičių, kad nebūtų eilėje daugiau kaip penki asmenys, nustatyti ilgesnį darbo laiką, asmenims iš vieno šeimos ar namų ūkio lankytis po vieną.

Tiek juridiniams, tiek fiziniams asmenims draudžiama apgyvendinimo paslaugoms teikti skirtų patalpų nuoma, subnuoma ar panauda, skirta privatiems renginiams, šventėms ar kitiems susibūrimams organizuoti.

Iki šiol ugdymas 5–12 klasėse vyko nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu, nuo trečiadienio privaloma visiškai pereiti prie nuotolinio ugdymo, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomus mokinius.

Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas rekomenduojama lankyti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu. Pradinukams nuo pirmadienio skelbiamos mokinių atostogos iki sausio 3 dienos.

Vyriausybės sprendimu taip pat karantinas pratęstas iki gruodžio 31 dienos 24 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Turguj priekybos nėra. Žmonių nėra. Kas kompensuos už nuomą

Tiesa

Tiesa portretas
Tie du psichai valstiečiai yra tikrai turintys problemų. Ypač piktas milicininkas :( Pažiūrėkit kaip jie kerstauja, kad jų neperrinkot! Pažiūrėkit, kokia jie pandemija sukėlė! Įeis į istoriją kaip piktybiniai debilai

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Niekas taip neatitraukia nuo gyvenimo kaip kova už būvį.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių