Quantcast

Išdalinta ketvirtadalis migrantams parengtų humanitarinių paketų

Pasieniečiai iki šiol yra išdaliję apie ketvirtadalį migrantams parengtų humanitarinių paketų, jiems priemonių netrūksta, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

„Yra paketai, pritaikyti vyrams, yra, kurie tinkami moterims, yra, kurie skirti vaikams. Tų paketų buvo suformuota 2 tūkstančiai, iki šiol jų yra išnaudota yra tik 500. Sandėlis yra pilnas tų prekių, mūsų patruliniuose automobiliuose yra visi paketai, visi kiti daiktai, kurių prireikia migrantams ir tikrai juos visada pasieniečiai paduoda ir jokių problemų čia nekyla“, – LRT radijui trečiadienį sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

Pasieniečių atstovui akcentuojant, jog visais migrantais, kuriems reikia pagalbos, yra pasirūpinama, „Sienos grupės“ įkūrėja Rita Škriadaitė kritikuoja pareigūnus, kad šie nesudaro galimybių nevyriausybinėms organizacijoms teikti pagalbą migrantams, neteikia informacijos apie jų būklę, o dalį žmonių, kuriems reikalinga pagalba, apgręžia jos nesuteikę.

Yra paketai, pritaikyti vyrams, yra, kurie tinkami moterims, yra, kurie skirti vaikams.

G. Mišutis tvirtino, jog visą pagalbą migrantai gauna ir ragino nevyriausybininkus laiku pranešti apie sutinkamus migrantus.

Skubiai organizuoti humanitarinių paketų dalijimą neteisėtiems migrantams, apgręžiamiems pasienyje su Baltarusija, nuspręsta spalio pabaigoje.

Juose yra sauso davinio, vandens bei būtiniausių daiktų.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Pasieniečiai teigia nuo rugpjūčio pradžios į Lietuvą neįleidę beveik 7,9 tūkst. migrantų, bet dalis jų gali būti tie patys žmonės, bandę kirsti sieną ne vieną kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Kokie dar paketai? Bilietus i namus dalinkit parazitams!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių