Quantcast

Irklenčių entuziastai savaitę plauks Nemunu

Irklenčių entuziastas Andrea Ricci su kolege taip pat itale  Alessandra Pieroncini šeštadienį leidžiasi į žygį ant vandens per Lietuvą.

Irklenčių entuziastas Andrea Ricci su kolege taip pat itale  Alessandra Pieroncini šeštadienį leidžiasi į žygį ant vandens. Jie planuoja irklente nuplaukti apie 400 km – iš Vilniaus pasiekti Rusnę.

Aštuonių dienų kelionei pasirinkta septynių metrų irklentė. Ant jos tilps ir abu keliautojai ir jų kelionei reikalingi daiktai.

Šis renginys, anot A. Ricci, yra Atliekų mažinimo Europos savaitės dalis. „Viso turo metu (kaip ir kasdieniniame mūsų gyvenime) atliekų susidarys minimaliai. Didžioji dalis maisto bus supakuota į popierių ar stiklą, vanduo – plieniniuose daugkartinio naudojimo buteliuose, visi mūsų elektroniniai prietaisai naudoja pakraunamas baterijas“, – vardijo A. Ricci.

Jis pridūrė, kad ši kelionė yra tarsi generalinis bandomasis turas prieš kitų metų gegužę rengiamą tarptautinį irklentininkų susitikimą Lietuvoje. 

A. Ricci jau yra išbandęs plaukti Lietuvos upėmis. Nerimi jis iš Vilniaus yra pasiekęs Kauną, o Nemunu iki Kauno plaukė nuo Druskininkų.

Atgaiva širdžiai ir akims A. Ricci vadino ne tik plaukimą upe, bet ir kelionę automobiliu iki Druskininkų. „Žalias natūralus Lietuvos grožis mane supo visą kelią. Nėra šiukšlių, nėra reklaminių iškabų, bjaurių pašiūrių. Žali medžiai ir laukai, mėlynas dangus“, – apibūdino italas.

Jis akcentavo ne tik gamtos grožį, bet ir sutiktų žmonių draugiškumą. Šie jį ir vaišino, ir siūlė nakvynę. „Lietuvos ir lietuvių neįmanoma nemylėti, – žavėjosi A. Ricci. – Lietuvos tokios gražios ir natūralios upės, ežerai! Tai galimybių žemė irklentininkams: ir vietiniams, ir užsieniečiams“.

Sekti irklentininkų nuotykius, kaip jiems sekasi plaukti Lietuvos upių tėvu, galite feisbuke.

Irklentininkų planas:

Lapkričio 16 d. nuplaukti nuo Vilniaus iki Grigiškių (30 km);

Lapkričio 17 d. Grigiškės – Kernavė (50 km);

Lapkričio 18 d. Kernavė – Jonava (55 km);

Lapkričio 19 d. Jonava – Kaunas (40km);

Lapkričio 20, 21, 22 d. nedetalizuojamos;

Lapkričio 23 d. atvykimas į Rusnę.


Šiame straipsnyje: irklentėsAndrea Riciinemunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Panerio poilsiavietė

Panerio poilsiavietė portretas
Susitikime su Andrea Ricci ir Alessandra Pieroncini lapkričio 19 dieną 11 valandą Kauno rajone Panerio poilsiavietėje www.paneriopoilsiaviete.lt

Panerio poilsiavietė

Panerio poilsiavietė portretas
Susitikime su Andrea Ricci ir Alessandra Pieroncini lapkričio 19 dieną 11 valandą Panerio poilsiavietėje

Ar ne gėda

Ar ne gėda portretas
mums, vietiniams, kurie nematome nuostabaus Lietuvos grožio ir esame nepajėgūs jo įvertinti? O kartais net keiksnojame Lietuvą dėl savo pačių aplaidumo. Atsimerkime ir apsidairykime aplink -- juk gyvename tikrame Rojaus Kampelyje! Tik džiaukimės ir grožėkimės, kol jį dar turime...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių