Quantcast

Interneto dienoraštis padės tėvams grįžti į šeimą

Šiandien pradeda veikti interneto dienoraštis tevodienorastis.lt, kurio tikslas – įtvirtinti tėvo statusą šeimose. Šiame dienoraštyje tėvai dalysis patirtimi apie jų vaidmenį šiuolaikinėje visuomenėje, šeimoje, o svarbiausia – auklėjant vaikus.

Interneto dienoraščio iniciatorė yra Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija (NŠTA). „Šeima yra abiejų tėvų rūpestis, tačiau šiuolaikinėje visuomenėje tėvo vaidmuo tapo sunkiai apibrėžiamas – nors abu tėvai ir dalijasi šeimos pareigomis, vaikų auklėjimas dažnai nepelnytai laikomas vien tik mamų reikalu. Todėl nusprendėme sukurti virtualų dienoraštį, kuris ne tik stiprins mūsų šalies tėvų savimonę, bet ir suteiks jiems erdvę pasisemti patirties iš kitų bei pasidalinti savąja“, – sako NŠTA pirmininkas Algimantas Ramonas.

Dienoraštyje tevodienorastis.lt įvairiausiomis temomis rašys skirtingo amžiaus ir profesijų nuolatiniai autoriai. Taip pat bus skelbiami ir garsių Lietuvos visuomenės veikėjų – tėčių pasisakymai. Šiuo metu šiame portale galima rasti renginių vedėjo ir organizatoriaus Giedriaus Masalskio interviu ir rašytojo Vytauto V.Landsbergio pamąstymų bei kūrinių apie tėvą.

"Šio internetinio dienoraščio sukūrimas – tik pirmas žingsnis stiprinant tėvo vaidmenį šeimoje ir tokiu būdu tvirtinant svarbiausią sveikos visuomenės ląstelę – šeimą. Šį tikslą įvairiomis priemonėmis ketiname aktyviai įgyvendinti ir ateityje", – sako A Ramonas.

Anot A.Ramono, Lietuvos interneto erdvėje vis dar labai trūko kaip tik tėvams skirto pramoginio ir informacinio kanalo, mat daug dažniau su šeima susijusius internetinius dienoraščius mūsų šalyje rašo moterys.

Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos veikla – ginti šeimos instituciją Lietuvoje, vienyti šeimas ir tėvais bei vaikais besirūpinančius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių