Quantcast

Informacijai dėl koronaviruso viešinti Vyriausybė skirs dar 1 mln. eurų

Informacijai dėl koronaviruso viešinti Vyriausybė skirs dar 1 mln. eurų, suma viešiesiems pirkimams per pusę bus paskirstyta ministerijoms ir Visuomenės sveikatos stiprinimo fondui, sako premjero patarėjas Giedrius Surplys.

„Tas simbolinis skaičius, kiek Vyriausybė, atsižvelgdama į sunkią žiniasklaidos padėtį, yra numačiusi skirti žiniasklaidai, yra vienas milijonas eurų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Visuomenės informavimo dėl koronaviruso grupės vadovas.

Anot jo, ši suma bus paskirstyta į dvi dalis.

„Tai reiškia, kad 500 tūkst. eurų bus papildytas Valstybinis visuomenės sveikatos stiprinimo fondas ir jam teikiant paraiškas bus galima gauti paramą visuomenės švietimo projektams. Likę 500 tūkst. eurų – tiesiog padalinus ministerijoms pagal jų veiklos sritis ir planuojamas viešinti naujienas, susijusias su COVID 19. Šios lėšos bus panaudotos taikant viešųjų pirkimų procedūras“, – tvirtino G. Surplys.

Anot jo, planuojama, jog ministerijos vykdys mažos vertės pirkimus, leidžiančius greitesnes procedūras, bet užtikrinant skaidrumą, o informacija turėtų būti skelbiama po kelių savaičių nuo sutarčių pasirašymo.

Tas simbolinis skaičius, kiek Vyriausybė, atsižvelgdama į sunkią žiniasklaidos padėtį, yra numačiusi skirti žiniasklaidai, yra vienas milijonas eurų.

Tuo metu per Visuomenės sveikatos stiprinimo fondą pinigai, jo teigimu, bus skirstomi „konkurso būdu“, o pasiūlymus turėtų teikti žiniasklaidos priemonių konsorciumai.

„Jie bus vertinami pagal tam tikrus kriterijus ir bus nuspręsta, kam tą paramą skirti“, – sakė jis.

Pagal kokius kriterijus bus vertinami pasiūlymai, G. Surplys neįvardijo.

G. Surplys teigia, kad žadama skelbti informacija bus susijusi, pavyzdžiui, su judėjimo per sieną naujovėmis, pasikeitimais dėl koronaviruso pandemijos ir galbūt įvedamais naujais karantino ribojimais ar palengvinimais, bus informuojama apie paramos priemones verslui.

Jis patikino, kad pirkimai bus vykdomi „pagal visus įstatymų reikalavimus“.

Vyriausybė, Velykų savaitgalį skyrusi 80 tūkst. eurų informacinei kampanijai „Lik namuose“, sulaukė Viešųjų pirkimų tarnybos, prezidento Gitano Nausėdos, nevyriausybininkų ir Žurnalistų sąjungos kritikos dėl pasirinkto neskelbiamų derybų pirkimo būdo – jis leidžia pasirinkti vieną tiekėją ir su juo derėtis dėl paslaugos. Po šios kritikos premjeras žadėjo rasti „kitų būdų“ visuomenės informavimui, užtikrinant skaidrumą.

Karantinas Lietuvoje, įvedus įvairius palengvinimus, pratęstas iki gegužės pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių