Quantcast

Incidentų elektroninėje erdvėje sparčiai daugėja

  • Teksto dydis:

Elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys „Cert-LT“ per pirmąjį šių metų ketvirtį ištyrė 14,6 tūkst. incidentų elektroninėje erdvėje - 21,7 proc. daugiau nei pernai sausį-kovą, kai jų ištirta 12 tūkstančių, pranešė Ryšių reguliavimo tarnyba ( RRT).

„Cert-LT“ teigimu, 39,9 proc. visų incidentų buvo susiję su kompiuterių naudotojų tinklo įrenginiais, turinčiais pavojingų saugumo spragų – iš viso 5,8 tūkstančio. 17,6 proc. visų incidentų sudarė kenkimo programinė įranga (virusai, Trojos arkliai ir pan.) – 2580 atvejai.

20,2 proc. (2962 atvejai) incidentų susiję su informacinių sistemų užvaldymu, kurių dauguma buvo atlikti automatizuotomis priemonėmis ir susiję su pažeidžiama įranga internete.

Šiemet pirmąjį ketvirtį padaugėjo svetainių klastojimo incidentų skaičius (340, pernai pirmąjį ketvirtį - 112). „Cert-LT“ teigimu, daugiausia buvo aptikta socialinio tinklo „Facebook“, el. pašto sistemų „Gmail“, „Yahoo“, elektroninių atsiskaitymų svetainės „PayPal“ klastočių, taip pat buvo stebėtas aktyvus Lietuvoje veikiančių bankų interneto svetainių klastojimas. 

„Cert-LT“ yra Lietuvos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys, kuris koordinuoja veiksmus, stabdant incidentų plitimą ir vykdo prevenciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių