Quantcast

Ieškoma būdų uždaryti kelius manipuliacijoms

Seimas spręs, ar nustatyti fiksuotą vietos savivaldos rinkimų datą

Seimas spręs, ar nustatyti fiksuotą vietos savivaldos rinkimų datą

Vakar parlamentarai bendru sutarimu po pateikimo pritarė įstatymų pataisų projektams, kuriais siūloma balsavimą vietos savivaldos rinkimuose rengti pirmąjį kovo sekmadienį tais metais, kai baigiasi anksčiau išrinktų savivaldybių tarybų narių įgaliojimai.

Pataisose taip pat siūloma, kad pirmąjį naujosios savivaldybės tarybos posėdį apygardos rinkimų komisijos pirmininkas šauktų ne vėliau kaip per dvi savaites po rinkimų rezultatų paskelbimo.

Pataisų iniciatorių nuomone, priėmus minėtas Savivaldybių tarybų rinkimų bei Vietos savivaldos įstatymų pataisas, būtų užkirstas kelias manipuliavimui rinkimų data, taip pat panaikinta nepagrįstai ilgo “tarpuvaldžio” galimybė.

Dabartinės savivaldybių tarybos buvo išrinktos 2002 metų gruodį, bet į pirmuosius posėdžius susirinko tik 2003-iųjų balandį.

Dėl šių pataisų Seimas spręs, kai jos bus apsvarstytos parlamentiniuose Valstybės valdymo ir savivaldybių bei Teisės ir teisėtvarkos komitetuose.

Dabar galiojantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas nustato, jog rinkimai rengiami ne anksčiau kaip keturi mėnesiai ir ne vėliau kaip mėnuo iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos.

Savivaldybių tarybos renkamos ketverių metų kadencijai.

Pernai vasarą Seimas priėmė Konstitucijos 57-ojo straipsnio pataisą ir nustatė fiksuotą parlamento rinkimų datą - antrąjį spalio mėnesio sekmadienį.

BNS, KD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių