Quantcast

Ieško sprendimų: pamokų nelankymas – viena opiausių švietimo problemų

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė trečiadienį su ministerijų, švietimo bendruomenės atstovais aptars pamokų lankomumo klausimus, pranešė ministerija.

Susitikime su mokyklų, pedagogų, mokinių, tėvų asociacijų, Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM), Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) atstovais taip pat bus ieškoma sprendimų, kaip sumažinti pamokų nelankymą, kokie galimi pokyčiai teisės aktuose.

Antradienį J. Šiugždinienė kalbėjo, kad bus siekiama nustatyti, kiek praleistų pamokų galės pateisinti tėvai.

Anot ministrės, suprastėjęs lankomumas įvardijamas kaip viena opiausių problemų švietimo sistemoje.

Nuo 2019 metų pamokų nelankymas gali būti pateisinamas tėvų rašteliu, todėl mokyklos negauna tikslių žinių apie vaiko sveikatą.

Pasak ministrės, diskutuojant su SAM, ieškoma galimybių, kaip mokyklos galėtų sužinoti ir gauti informaciją apie priežastis dėl kurių mokiniai nelanko pamokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priežsčių saud, bet

priežsčių saud, bet portretas
Čia tu, Anušauskai?

Priežasčių daug, bet

Priežasčių daug, bet portretas
Viena priežastis esminė. Ne vaikai kalti. Žiūrėkit įdėmiai į jų mamas. Jos nepajėgios dirbti. Jos dauguma narkomanęs, daug tokių, kai pačios pagyvenusio amžiaus, o vaikai nedideli, pradinių klasių mokiniai. Ar suvokiate, ką reiškia, kai vaikas antro kas ar trečiokas, o jo biologiniai tėvui gerokai virš 40 ar virš 50 metų, o ir mama apie 40 m, ar jaunesnė ir narkomanė? Ar žinote, kas tai yra? Kodėl tiek daug idiotų atsirado po 1990 m su magistrų ir net mokslų daktarų laipsniais? Pamąstykite gerai. Dažniausia vaikas nepajėgia iki mokyklos ateiti ar nei išlipti iš jį atvežusio automobilio, nes yra patologiškai išsigimęs ir jo protas bei fizinis išsivystymas yra atsilikęs, patologiškas. O namie jo motina yra tiek degradavusi, kad net su pasamdytas auklės ar anytos pagalba nesugeba nei namų apsutvarkyt, nei vaikui pusryčių duoti. Ji nepajėgi tai atlikti. Todėl firminiai vaiko ligas, neleidžia jo į mokyklą ir taip visi ir smirdi tame degradų liūne. Jokios švietimo reformos čia nepadės.

teises

teises portretas
yra vaiku,o kur Ju Pareigos ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių