Quantcast

Po ilgojo kapų lankymo savaitgalio reikės griežtesnio karantino?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje daugėjant naujų COVID-19 atvejų, premjeras Saulius Skvernelis antradienį rengia pasitarimus dėl karantino griežtinimo kai kuriose Lietuvos savivaldybėse, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

Pasak S. Skvernelio, Vyriausybėje pirmiausia susirinks jos suburta medikų ir mokslininkų grupė, jos bus prašoma pateikti konkrečius siūlymus dėl naujų priemonių. Iškart po to vyks COVID-19 komiteto posėdis.

Nelaukdamas ekspertų siūlymų, premjeras pranešė siūlysiąs Vyriausybei plėsti ir griežtinti karantiną raudonosiose savivaldybėse, taip pat įvesti karantino režimą geltonosiose.

„Mažiausiai trims savaitėms. Šis režimas, mano įsitikinimu, turi būti daug griežtesnis nei dabar galiojantys ribojimai“, – šeštadienį savo „Facebook“ paskyroje parašė jis.

Šis režimas, mano įsitikinimu, turi būti daug griežtesnis nei dabar galiojantys ribojimai.

„Faktas kaip blynas: priemonių pasirinkimas nėra didelis. Panašu, kad artimiausiu metu turėsime daryti pertrauką nuo mus įprasto gyvenimo“, – tvirtino premjeras.

Atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius Vyriausybė yra nustačiusi tris zonas, į kurias skirstomos savivaldybės: raudonąją, geltonąją ir žaliąją. Dabar į raudonąją zoną patekusiose savivaldybėse Vyriausybė skelbia karantiną. Geltonosios zonos savivaldybėms taikomos individualios infekcijų kontrolės rekomendacijos.

Vietiniai karantinai jau paskelbti 21 savivaldybėje. Pagal sveikatos apsaugos ministro, operacijų vadovo sprendimą, nuo pirmadienio į raudonąją zoną įtraukta dar 13 savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bus įdomu .Kiek dar bus eksperimentų.

Bus įdomu .Kiek dar bus eksperimentų. portretas
Švarkelis jau daro karantiną visuotini ,kurį reikėjo prieš rinkimus daryti ,gal ir pralaimėtoju nebūtu.

Balzebubas

Balzebubas portretas
netikintiems covid linkiu kuo greičiau užsikrėsti ir persirgti , lauksiu komentarų. P,S. šeip nieko bloga kad pusė idiotų išstips...nesisaugokit ir toliau,

anot

anot portretas
fosforo buvimo galimybės, ar kaip čia?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių