Quantcast

I.Degutienė: įgyvendinome apie 70 proc. įsipareigojimų

Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia, kad valdančioji dauguma įgyvendino apie 70 proc. savo įsipareigojimų.

„Jei imtume papunkčiui Vyriausybės programą, įgyvendinome apie 70 proc. įsipareigojimų. Beje, kai kalbama apie šiandienę valdžią, vis girdžiu sakant “konservatoriai„. Bet mūsų valdančiojoje daugumoje - tik pusė, esame koalicinė dauguma ir norint priimti sprendimus teko imtis kompromisų“, - interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė parlamento vadovė.Jos teigimu, nepasiekti biurokratinio aparato mažinimo uždaviniai, per mažai postūmių socialinėje srityje.

„Daug tikėjausi iš Saulėlydžio komisijos - užmojai buvo ambicingi, bet rezultato, kokio tikėtasi, nepasiekta. Nelabai kas ar per mažai padaryta socialinėje srityje. Ji imli pinigams, o per krizę remtinųjų dar padaugėja, tad labai svarbu paskirstyti pinigus tik tiems, kuriems labiausiai reikia. Teigiamų rezultatų yra, pavyzdžiui, sėkmingi bandomieji projektai dėl socialinių pašalpų teikimo. Bet aiškiai matome, kad esant tokiai didelei socialinei atskirčiai šią sistemą reikia toliau reformuoti, ir tai ne vienos kadencijos uždavinys. Gaila, kad prieš tai per aštuonerius socialdemokratų valdymo metus veikė dosnumo sistema ir dosnumo ministerija, nevyko jokių reformų“, - teigė Seimo pirmininkė.

„Buvo norų reformuoti sveikatos sistemą, tai pradėta. Tačiau negalime sukurti skandinaviško sveikatos sistemos modelio su Lietuvos vienkiemių gyvenimo lygiu. Žmonės neturi tiek pinigų, kad galėtų sėsti į automobilį ir nuvažiuoti keliasdešimt kilometrų pas gydytoją. Sveikatos paslaugų prieinamumas Lietuvoje labai pablogėjo. Beje, tarptautiniai sveikatos ir socialinės apsaugos ekspertai nepataria šiose srityse daryti kardinalių reformų per krizę, nes tai pačios socialiai jautriausios sritys, kurios ir taip tokiu metu labiausiai nukenčia“, - dėstė I.Degutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
igyvendinote 70% Lietuvos genocido. Manau kada nors visus jus matysiu teisiamuju suole

jo

jo portretas
Ir viena is pagrindiniu-istraukei sunelio pinigus is SNORO.

yhg

yhg portretas
taip ir liko tauta nesupratusi kas buvo igyvendinta?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių