Quantcast

I. Šimonytė: tik testavimas gali užtikrinti, kad galimybių pasas nebūtų diskriminacinis

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad nėra kito būdo užtikrinti, kad galimybių pasas nediskriminuotų dalies žmonių, kaip tik leidžiant jiems testuotis. Tiesa, I. Šimonytė akcentuoja, kad tai sudėtingas uždavinys.

„Man atrodo, kad nėra kito būdo užtikrinti, kad jis nebūtų diskriminacinis, kaip tik sudarant galimybę testuotis visiems žmonėms, kurie kol kas neturi galimybės gauti vakcinos. Ar tą pavyks padaryti, aš nesu tikra, tai labai sudėtingas uždavinys, nes dabar testavimo apimtys yra labai didelės dėl pandemijos valdymo“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Žiūriu į šį sprendimą kaip visiškai trumpalaikį sprendimą. Kai tik vakcinavimo apimtys pasieks plačiąją visuomenę, kai bus galybė kiekvienam Lietuvos žmogui priimti sprendimą, ar jis skiepijasi, ar ne, tuomet manau, kad mes kalbėsime apie visai kitą situaciją“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

Kai bus galybė kiekvienam Lietuvos žmogui priimti sprendimą, ar jis skiepijasi, ar ne, tuomet manau, kad mes kalbėsime apie visai kitą situaciją.

Vyriausybėje pirmadienį diskutuota dėl tolesnių veiksmų įgyvendinant galimybių pasą.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad galimybių paso IT sistemos yra paruoštos, jos savaitgalį buvo testuojamos. Pasak ministrės, techniškai galimybių pasas gali startuoti, kai bus priimti sprendimai dėl veiklų ir testavimo apimčių.

Pasak jos, sutarta, kad bus judama dviem kryptimis ieškant galimybių didinti testavimo apimtis – į prevencinį testavimą įtraukiant vaistines bei organizuojant testavimą savivaldybių lygiu.

Kai kurie ekspertai kritikuoja siūlymą galimybių pasą suteikti žmonėms, turintiems neigiamą koronaviruso testo atsakymą. Pasak jų, tai gali pabloginti epidemiologinę situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis  portretas
Sako AstraZeneka pradės gaminti testus nevisaprotistei nustatyti, gerai būtų kad mūsų valdžia viena iš pirmųjų gautų ir galėtų atlikti vieni iš pirmųjų ES.

Kis

Kis portretas
Vista ir paliks vista.Kas liecia pasu?Amzinai praverta burna armonaitye pasake kazkur labai aiskiai,kad pasai bus laikini ir iki kazkada,o antra karta pasake,kad pasai reikalingi tam,kad daugiau paskiepyti,o po to jau kaip Dievas duos?Nesuprantu vieno,kodel Armonaite rupinasi vakcinacija,juk tai kiekvieno zmogaus reikalas.Ji sveiko zmogaus niekada nesuviliuos ir uz didesni bonusa.O zmogui pajutus pirmus simptomus,ypac jauniems ,netraukti i nakti,o kreiptis pas gydytojus.Vyresni jau seniausiai pasiskiepije,o kiti laukia Sputniko,tegu skrenda i rusijas ir skiepijasi,juk kiekvienam po vakcina nevezios,arba gula ir laukia karunos?

Morta

Morta portretas
Susikišk tą savo pasą, sau į dziundze
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių