Quantcast

I. Šimonytė: Lietuva ir Prancūzija – strateginės partnerės

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė nuotoliniame pokalbyje su Prancūzijos ambasadore Claire Lignieres-Counathe aptarė pandemijos valdymą, ekonominį bei politinį bendradarbiavimą, saugumo klausimus, sakoma pranešime.

„Vyriausybė deda visas pastangas, kad sustabdytų galimą naują pandemijos bangą. Svarbu, kad šalį pasiektų tas vakcinų kiekis, kuris buvo numatytas sutartyse. Europos Sąjungos pasirinktas bendro apsirūpinimo kelias yra teisingas ir privalome jo griežtai laikytis. Lietuva leidžia skirtingu greičiu vykdančioms vakcinaciją savivaldybėms skolintis vakcinas vienoms iš kitų. Tokia sistema galėtų būti taikoma ir Europos Sąjungos valstybėms“, – sakė I. Šimonytė.  

Pažymėta, jog Lietuva intensyviai konsultuojasi su Europos Komisija dėl ES rekomenduojamų reformų įgyvendinimo. Jos svarbios siekiant energetinio efektyvumo, skaitmenizavimo, proveržio švietimo, mokslo ir inovacijų srityje. 

Aptariant dvišalius santykius konstatuota, kad Lietuva ir Prancūzija – strateginės partnerės. Šalys turi daug bendrų interesų aplinkos apsaugos, atsinaujinančios energijos, energetikos mokslinių tyrimų ir plėtros, inovacijų, žmogaus teisių ir demokratijos, saugumo ir gynybos srityse.

Premjerė padėkojo Prancūzijai už indėlį į regiono saugumą. NATO sąjungininkų buvimas regione yra gyvybiškai svarbus, nes saugumo iššūkių nemažėja. Rusija laikosi agresyviai, didina ir modernizuoja pajėgumus kaimynystėje, organizuoja prieš NATO nukreiptas pratybas. Didėja politinė ir karinė Rusijos įtaka Baltarusijoje. ES privalo tvirtai remti Baltarusijos žmones, jų siekį kurti nepriklausomą valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠIAIP....

ŠIAIP.... portretas
Strateginiai partneriai dažniausiai būna lygiaverčiai objektai. Lietuva gali būti tik berniuku - pasiuntinuku. Kur nors nubėgti, ką nors aploti. Per aukštai paėmei p. Šimonyte...Nusileis ant žemės ir neskrajok padebesyse...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių