Quantcast

Į Pasvalį vilioja elnias Bembis: jau tapo populiariu asmenukių objektu

  • Teksto dydis:

Pasvalyje ūkininkai priglaudė ir augina tikrą lietuvišką taurųjį elnią, kuris jau tapo gyventojų asmenukių objektu, praneša LNK.

Eglės ir žmogaus duetas – neišeinanti iš mados asmenukių kompozicija žiemą. Kam už nugaros norėtųsi ir kitokių vaizdų, patarimas – važiuoti į Pasvalį.

Lietuvos taurusis elnias Bembis pasvaliečių aptvare kartu su kitais atsirado prieš metus. Jo išlikimo istorija mažai žinoma – neva jis rastas be mamos. Viena kaimo močiutė žvėrelio pagailėjo, jį parsinešė namo ir užaugino.

„Moteris jį užaugino su ožkos pienu. Kai užaugo ragai, jis pradėjo rodyti savo laukinę prigimtį. Jo valgyt niekas neišdrįso“, – pasakojo elnių augintojas Rolandas Indrišiūnas.

Elnių augintojui prašymas priglausti lietuvišką elniuką nebuvo iššūkis. Čia žvėrelis pritapo labai gerai ir įgavo išskirtines garantijas – jis bus neliečiamas ir Pasvalyje liks iki gyvenimo pabaigos.

Stop kadras

Lietuvos taurusis elnias Bembis Pasvalyje turi labai didelį populiarumą ne tik žiemą. Šiltuoju sezonu – dar labiau, kai būna numetęs ragus ir galima su juo pozuoti net apsikabinus.

„Pirmas prie lankytojų, prie žmonių. Kas jau nori nusifotografuoti, jis – numeris vienas. Pavasaris, vasaros pirma pusė – pati tinkamiausia fotosesijoms. Čia tada važiuoja lankytojai, prašosi įleidžiami į aptvarą nusifotografuoti su Bembiu“, – šnekėjo R. Indrišiūnas.

Lankytojų asmenukė su Bembiu esą atsirado spontaniškai ir be pastangų išpopuliarėjo. Nuotraukai su juo pasidaryti didelio vargo nereikia – užtenka pašaukti vardu.

Tačiau aptvaro tvora Bembiui aiškiai nepatinka. Savininkų manymu, elnias galėtų gyventi ir ne aptvare, bet vis dėlto su laukiniu žvėrimi nerizikuoja. Juolab kad jis sutaria tiek su gentainiais, tiek su veisliniais buliais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių