Quantcast

Į Pabėgėlių priėmimo centrą Seimo kontrolierius kviečia tikrintojus

  • Teksto dydis:

Seimo kontrolierius įvairias tarnybas paragino patikrinti Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje, Jonavos rajone, dėl galimų maisto kontrolės, visuomenės sveikatos ir priešgaisrinės saugos pažeidimų.

Jis pats nustatė žmogaus teisių pažeidimų, pavyzdžiui, sanitarinės patalpos įrengtos neatsižvelgiant į apgyvendintų užsieniečių išpažįstamos religijos ypatumus, informacinių stendų nėra arba juose - informacija tik lietuvių kalba.

Po apsilankymo Pabėgėlių priėmimo centre Seimo kontrolierius Augustinas Normantas kreipėsi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorių Joną Milių prašydamas organizuoti įstaigoje maisto kontrolės patikrinimą, o Kauno visuomenės sveikatos centro vadovo Gintauto Kligio paprašė Pabėgėlių priėmimo centre atlikti visuomenės sveikatos saugos patikrinimą. Seimo kontrolierius kreipėsi ir į Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybą prašydamas įstaigoje atlikti priešgaisrinės saugos patikrinimą.

Seimo kontrolieriaus parengtoje Žmogaus teisių padėties ataskaitoje rekomenduojama įrengti sanitarines patalpas atsižvelgiant į apgyvendintų užsieniečių išpažįstamos religijos ypatumus. Joje taip pat konstatuota, kad laisvuose kambariuose ir bendrojo naudojimo patalpose neužtikrinta švara, o kambariuose esantys čiužiniai – nešvarūs, kai kurių langų būsena – netinkama. Virtuvėse esanti buitinė technika netvarkinga, trūksta stalo įrankių ir indų maistui gaminti.

„Naujai apgyvendintiems asmenims turėtų būti duodami tik švarūs ir dezinfekuoti čiužiniai, o užsieniečių gyvenamosios patalpos turėtų būti pritaikytos asmenims su judėjimo negalia“, – pažymima ataskaitoje.

Pabėgėlių priėmimo centro darbuotojams rekomenduojama organizuoti mokymus žmogaus teisių temomis.

Pabėgėlių priėmimo centras veikia nuo 1996 metų. Tai yra įstaiga prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kurios paskirtis – apgyvendinti užsieniečius, kuriems suteiktas prieglobstis Lietuvoje, ir nelydimus nepilnamečius užsieniečius, įgyvendinti prieglobstį gavusių užsieniečių socialinę integraciją, užtikrinti socialinę globą suaugusiems neįgaliems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sąžinei

Sąžinei portretas
O kiek parama Lietuvai ir jos žmonėms yra kainavusi kitų šalių mokesčių mokėtojams?

sazine

sazine portretas
o kiek mums kainuoja islaikyt viena pabegeli per diena?

liga

liga portretas
pasidalinus dotacijas pinigu nelieka gyvenimo salygoms gerint.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių