Quantcast

Į nuo žemės drebėjimo nukentėjusią Turkiją kariuomenė siunčia „Spartaną“

  • Teksto dydis:

Į nuo žemės drebėjimo nukentėjusią Turkiją kariuomenė pranešė siunčianti „Spartan“ orlaivį.

Kaip nurodoma ketvirtadienį išplatintame pranešime, trečiadienį Ministrų kabinetui pritarus gelbėjimo komandos siuntimui, ją į šią šalį skraidins „Spartan“ orlaivis.

Krašto apsaugos ministerija gelbėjimo komandai taip pat skyrė 1,2 tūkst. sauso maisto davinių iš sukauptų valstybės rezervo materialinių išteklių atsargų.

„Gelbėjimo operacija ir žalos likvidavimo darbai Turkijoje reikalauja didelių tarptautinių pastangų, todėl Lietuvos institucijos vieningai prie jų prisideda. Organizuojame gelbėjimo komandos gabenimą ir pagalbos siuntos perdavimą atsakingiems Turkijos asmenims“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Į Turkiją jau pasiruošusią išvykti paieškos ir gelbėjimo komandą Lietuva siunčia pirmą kartą. Bendra skiriamos paramos materialinė vertė siekia 528 tūkst. eurų.

Į nelaimės vietą, anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, ketinama siųsti apie 40 specialistų komandą: daugiau kaip 30 pareigūnų iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, tris Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologus su šunimis ir ne mažiau kaip penkis Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus.

Pirmadienį per dvi žemės drebėjimo bangas Turkijoje ir Sirijoje, naujausiais duomenimis, žuvo per 15 tūkst. žmonių, o gelbėtojai nuolaužose toliau ieškojo išgyvenusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiesa

Kiesa  portretas
Reikia padėti bėdoje

anusauskai ....visa ,,,spartana,,, siusi

anusauskai ....visa  ,,,spartana,,, siusi portretas
turkams ar gabalais --dalimis vezi ???

idomu

idomu portretas
Ar tas antikvarinis laužas tikrai gali skristi?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių