Quantcast

Į Lietuvą perkelti du pabėgėliai iš laivo „Sea Watch“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį į Lietuvą atvyko du prieglobsčio prašytojai, išgelbėti iš labdaros organizacijos „Sea Watch“ laivo, pranešė Migracijos departamentas.

 

Į Lietuvą perkelti Bisau Gvinėjos ir Senegalo piliečiai.

Jie atvyko iš Italijos, kur buvo prisiglaudę nuo šių metų sausio mėnesio.

Į vieną iš Italijos pabėgėlių centrų šie Bisau Gvinėjos ir Senegalo piliečiai kartu su kitais pabėgėliais pateko po labdaros organizacijos „Sea Watch“ laivo įgulos atliktos migrantų gelbėjimo operacijos prie Libijos krantų.

„Į Lietuvos Respubliką minėti asmenys perkeliami atlikus saugumo patikras“, – teigiama Migracijos departamento pranešime.

Migrantai iš Bisau Gvinėjos ir Senegalo bus apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre.

47-is laive prie Europos krantų įstrigusius migrantus iš Artimųjų Rytų be Italijos iš viso sutiko pasidalinti septynios šalys.

Lietuva iš viso planuoja priimti keturis asmenis.

„Sea Watch“ gelbėtojai migrantus prie Libijos krantų aptiko sausio 19 dieną. Tarp jų buvo aštuoni nepilnamečiai.

Su migrantų problema Europa grumiasi nuo 2015 metų migracijos krizės, kai jos krantus pasiekė daugiau nei 1 mln. atvykėlių, daugiausia bėgusių nuo konfliktų Artimuosiuose Rytuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tina

Tina  portretas
Kaip tik skaitau apie pirmąją Lt emigrantų bangą į JAV. Dauguma jų beraščiai, bemoksliai. Manote visi laukė tokio krovinio išskėstomis rankomis? Mes įsileidžiame per mažai ir esame per daug uždari,nors patys ne kartą ieškojome pagalbos ar gerovės kitur.

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia ta patikra,ar fiktyvių dokumentų peržiūra?Ar dėl galimų ligų atliktas epidemiologinis ištyrimas šiems piliečiams,kurių gimtinėse siaučia sunkios,ir net mirtinos infekcinės ligos.Ar sveikatos ministerija nesidomi epideminiu stoviu Lietuvoje?Ar negana tymų užvežtos infekcijos iš Ukrainos?Kodel sveikatos ministru nepaskiriamas profesionalus medikas?Laikas susitvarkyti,p.Skverneli?

Agne

Agne portretas
Butu idomu suzinoti, ar jiems bus leidziama visam laikui pasilikti Lietuvoje, ar bus issiusti i savo salis. Kiek man zinoma, nei Gvinejoj Bisau, nei Senegale karo nera, todel tai nelegalus migrantai, kuriems nera jokio teisinio pagrindo pasilikti musu salyje. Beje didele dauguma laivais atplaukusiu migrantu yra ne is Sirijos, Libijos ar Irako, tokiu yra vos keli procentai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių