Quantcast

Į Lietuvą neįleistas rusų portalo „Sputnik“ redaktorius M. Kasemas

Lietuvos pasienio pareigūnai antradienį atsisakė įleisti į šalį Rusijos naujienų agentūros „Sputnik“ Lietuvos padalinio redaktorių Maratą Kasemą.

Latvijos pilietis bandė į Lietuvą atskristi per Vilniaus oro uostą.

„Jis buvo neįleistas į Lietuvą. (...) Jis yra įtrauktas į sąrašą asmenų, kuriems uždrausta atvykti į Lietuvos Respubliką“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Pasak jo, M. Kasemas nusipirko naujus bilietus ir artimiausiu metu išskris į Rygą.

Lietuvos žvalgyba pernai skelbė, kad „Sputnik Lietuva“ yra vienas Rusijos įrankių vykdyti informacinę politiką Lietuvoje.

Kokią grėsmę nacionaliniam saugumui kelia žmogus, neužsiimantis niekuo, išskyrus žurnalistiką – žino tik Dievas ir Lietuvos valdžia.

Anot jos, per šį portalą siekiama plėsti Rusijos įtaką Lietuvos informacinėje erdvėje, skleisti antivakarietiškas nuotaikas, formuoti Kremliui palankią viešąją nuomonę.

„Sputnik“ vyriausioji redaktorė Margarita Simonian naujienų agentūrai „Interfax“ teigė, jog M. Kasemui uždrausta į Lietuvą atvykti penkeriems metams.

„Kokią grėsmę nacionaliniam saugumui kelia žmogus, neužsiimantis niekuo, išskyrus žurnalistiką – žino tik Dievas ir Lietuvos valdžia“, – sakė ji.

Šaltiniai įvairiose institucijose BNS nurodė, kad M. Kasemas į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašą dėl grėsmės nacionaliniam saugumui įtrauktas šiemet gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorikas

Istorikas portretas
Maskolius kiles nuo zodzio maskolyt,t.y. vogti... visi maskoliai-vagys,tuo viskas ir pasakyta,

buki

buki portretas
samdyti ...bergeriniai idijotai biurokratpatriotai gerai atliekantys uzsakyta darba bet ne velnio neismanantys apie politkolidorius kurie skirti ne jems uztat jei nepatinka koks kom tai blokuoja ....

Marius, lietuvis, bet galite vadinti Kremliaus agentu

Marius, lietuvis, bet galite vadinti Kremliaus agentu portretas
Puiki iliustracija kad Lietuvos valdžioje sėdi bailiai ir degeneratai. Ko bijoti? Kaip portalas kurį mažai kas skaito, okei, turbūt valdžiažmogiai patys ir skaito, gali paveikti Lietuvos gyventojus? Antra, tada nesistebėkite jei lietuvių nebeleis į Rusiją. Misija Sibiras nepavyks. Padėkokite Grybauskaitei.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių