Quantcast

Į Lietuvą gydyti atskraidintas Ukrainos opozicijos aktyvistas D. Bulatovas

Pirmadienio naktį gydymui į Vilnių atskraidintas Ukrainos opozicijos aktyvistas Dmitrijus Bulatovas, kuris teigia buvęs pagrobtas ir kankintas savo šalyje.

Į Vilniaus oro uostą 35 metų ukrainietis atskraidintas iš Kijevo per Rygą. Oro uoste jo laukė daug Lietuvos žurnalistų ir keli aktyvistai su Ukrainos ir Lietuvos vėliavomis, bet D.Bulatovas su jais nebendravo.

Policijos pareigūnai jį išvedė pro atskirą išėjimą, ir netrukus prie oro uosto laukusiu greitosios pagalbos automobiliu vyras išvežtas į Lazdynų ligoninę.

Tai jau trečias Ukrainos opozicijos aktyvistas, kurį gydymui priėmė Lietuva.

D.Bulatovas buvo dingęs nuo sausio 23 dienos. Smarkiai sumuštas jis rastas ketvirtadienį netoli Kijevo. Aktyvistas sakė, kad pagrobėjai jį smarkiai sumušė, nupjovė ausį ir supjaustė veidą. Į Vilnių jį atvyko sutvarstyta ausimi.

Vyras žinomas kaip "Automaidano" judėjimo lyderis organizuojant protestus transporto priemonėmis prie prezidento V.Janukovyčiaus prabangaus būsto Kijevo pakraštyje.

Tuo tarpu Ukrainos valdžia jį apkaltino nesantaikos kurstymu ir buvo paskyrusi namų areštą, tačiau užsienio diplomatai įtikino jį išleisti.

Pranešimai apie D.Bulatovo kankinimą sukėlė didžiulį prezidento Viktoro Janukovyčiaus kritikų nepasitenkinimą.

Ukrainoje jau keli mėnesiai tęsiasi masiniai protestai prieš valdžią, per juos jau žuvo žmonių, ir kai kurie stebėtojai perspėja, kad šalyje gali kilti pilietinis karas.

Masinės demonstracijos prasidėjo prezidentui V.Janukovyčiui atsisakius pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga per viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vladimirui (ir kitiems.)

vladimirui (ir kitiems.) portretas
Matyt tu pats banditas ir visi cia komentuojantys - Putino biciuliai

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
NENORIME SVETINMU BANDITU MATYTI LIEETUVOJE ,KURIE GYDYSIS UŽ MŪSŲ PINIGUS .

kodel

kodel portretas
neprieme Latvija jo gydyti? Lietuva turtuoliu salis? Lai valdzia rupinasi savo zmonemis
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių