Quantcast

Į Lietuvą parskridę žmonės – pasipiktinę: suvarė į autobusus ir vežė nežinia kur

  • Teksto dydis:

Vos į Lietuvą iš Vokietijos parskridęs Dominykas (tikrasis vardas redakcijai žinomas, – red. past) iškart susidūrė su sunkumais. Nors šiuo metu įsigaliojęs įstatymas, kad visi grįžusieji iš užsienio keturiolikai dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose, tačiau Dominykas pasakoja, kad detalesnės informacijos grįžusiems niekas nesiruošia teikti. Žmones tiesiog suvarė į autobusus, o kur veža – niekas nežino.

„Filmuoju iš laukimo prie karantino. Šiandien ryte nusileidome iš Vokietijos, Frankfurt Hano. Apie 140 žmonių. Šiuo metu svarbiausia, ką mes matom, vienai senyvo amžiaus moteriškei pasidarė negera – greitosios nėra. Stovim lauke jau geras dvi valandas. Žvarbus oras, yra mažų vaikų, yra moterų, yra nemažai užsieniečių (dauguma jų – iš Baltarusijos). Dauguma parvykusių esame dirbantys Lietuvos įmonėse – vairuotojais, ekspeditoriais“, – situaciją komentavo vyras.

Dominykas piktinasi – labiausiai trūksta atsakymų į elementarus klausimus. „Atsakymų į klausimus dažniausiai negaunam. Gavom porą atsakymų, ką reikės daryti su rūbais – buvo patikinta, kad galėsim išsiplaut kriauklėse. Paskambinus į Vilniaus savivaldybę ir paklausus, kur esam vežami, atsakymo negavom. Atsakė, kad nežino. Iki pat pabaigos nežinom, kur mus veža. Neturėjom vandens, nes niekas mums jo nedavė, kol vieno vežamo žmogaus žmona atvežė“, – pasakojo Dominykas.

Suvarė visus į autobusus, nepasakė nei kur veža, nieko.

Portalo žurnalistams susisiekus su Dominyku, vyras sakė, kad šiuo metu jie vežami į Trakus. „Apie 40 žmonių nesutiko būti karantinuojami po 2-4, šiuo metu esam vežami į Trakus. Prastovėjom lauke 4 valandas, visi labai sušalę. Nedavė ir nepasiūlė net vandens“, – kritikos strėles leido vyras.

Paklaustas, kodėl žmonės nesutiko būti karantinuojami po kelis viename kambaryje, Dominykas į klausimą sureagavo retoriškai. „Kam tada išvis reikalingas karantinas? Kad vieni kitus apkrėstų? Nežinau“, – piktinosi lietuvis.

 

 

Vyro kelionė į Lietuvą nebuvo lengva – pasak pašnekovo, lėktuvas valandą vėlavo, išlaipinimas taip pat užsitęsė. „Suvarė visus į autobusus, nepasakė nei kur veža, nieko“, – emocijomis dalijosi Dominykas.

 

 

Kol kalbėjomės su Dominyku apie šią nemalonią patirtį ir kelionę į Trakus, netikėtai pasikeitė ir autobuso, kuriuo šiuo metu karantinuotis gabenami žmonės, kryptis. „Su mumis bendravo policijos pareigūnas, kuris nieko nežinojo. Ir beje, šiuo metu esame autobuse, sakė kad veža į Trakus, o autobusas nusuko link Druskininkų“, – pasikeitusią kelionės kryptį nupasakojo vyras.

Po kiek laiko susisiekus su vyru paaiškėjo, kuo baigėsi lietuvių kelionė. „Paskirstė visus izoliuotis į savivaldybes. Kas i Marijampolę, kas į Tauragę, kas i Jurbarką“, – pasakojo Dominykas.

Sakė kad veža į Trakus, o autobusas nusuko link Druskininkų.

Portalo žurnalistai išsiuntė klausimus ir Vilniaus miesto savivaldybei. Gavę institucijos komentarą tekstą papildysime.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, vadovaujančio valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijoms, įsakymas įsigaliojo antradienio naktį. Jis numato, kad  visi iš užsienio grįžę asmenys ir neturintys koronaviruso simptomų privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į savivaldybių parengtas patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dija

Dija portretas
Cia- Kalciausi Vadovai,valdžia! Jei Nesugeba atvežė isskirstyti po viena- Apgalvoti viską,kad neuzkrestu daugiau zmoniu- Tai,kokio velnio,išvis juos vežasi čia!?????

Pikta

Pikta portretas
As nesuprantu na ko jie grudasi atgal i ta " varguoliu ir ubagu sali" ar gali nors vienas paaiskinti. Vis girdavosi kad ten kaip rojuje gyvena ...ir va...

OI,OI ,OI

OI,OI ,OI portretas
OI,oi kokie jus nuskriausti.Tik per jus mes kenčiame vargšeliai.O jusu kančios tai tik nulis.Reikėjo pasilikti kur buvote.Niekasjusu čia neprašė ir to viruso nelaukėm iš jusu.Jei negryžtantis butume visi sveiki ir nebūtu to kas dabar yra.Čia tai tik pradžia.Ir nurimkit .O reikėjo visus i Lukiškes uždaryti.Ten karantina būtumet atlikę .Ne iš piktos valios taip rašau,o iš nevilties dėl artimu žmoniu,vaikų ir anukų.Mat nežinome kur mus ve-a.Kaip baisu.
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių