Quantcast

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių leista atvykti 792 baltarusiams

Į Lietuvą atvykti dėl humanitarinių priežasčių leista 792 Baltarusijos piliečiams, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

367 iš šiuos leidimus gavusių žmonių jau yra Lietuvoje, prieglobsčio paprašė 87 asmenys.

„Baltarusijos piliečių atvykimas į Lietuvą nenutrūksta, kiekvieną savaitę išduodame leidimus ir sulaukiame jų atvykstant. Džiaugiuosi, kad galime pasiūlyti saugų prieglobstį žmonėms, kurie kovoja dėl savo laisvės ir nepriklausomybės“, – pranešime teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrės leidimas atvykti dėl ypatingų humanitarinių priežasčių išduodamas gavus Užsienio reikalų ministerijos motyvuotą siūlymą ir gali būti suteikiamas tokiais atvejais kaip, pavyzdžiui, susiklosčiusios politinės aplinkybės ar kitos grėsmės. Šie leidimai išduodami nukentėjusiems nuo režimo ir represijų ar persekiojamiems Baltarusijos piliečiams, aktyviems opozicijos atstovams.

Baltarusijos piliečių atvykimas į Lietuvą nenutrūksta, kiekvieną savaitę išduodame leidimus ir sulaukiame jų atvykstant.

Lietuva praėjusių metų nuo rugpjūčio 11 dienos taiko išimtį ir išduoda leidimus atvykti humanitariniais pagrindais piliečiams iš Baltarusijos. Jiems yra privaloma izoliacija.

Baltarusijos piliečiai, siekiantys atvykti į Lietuvą dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, turi kreiptis į Lietuvos ambasadą Baltarusijoje dėl Šengeno vizos išdavimo ir pateikti ypatingas humanitarines priežastis patvirtinančią informaciją. Šengeno viza leidžia atvykti į Šengeno teritoriją ir būti vizoje nurodytą laiką, bet ne daugiau kaip 90 dienų per bet kurį 180 dienų laikotarpį nuo pirmo atvykimo į Šengeno valstybių narių teritoriją datos.

Be to, Baltarusijos piliečiai, jeigu jie jaučiasi persekiojami arba kyla reali grėsmė jų saugumui ir gyvybei, gali atvykti į Lietuvą ir pateikti prašymą suteikti prieglobstį. Užsieniečiai prašymus suteikti prieglobstį gali pateikti pasienio kontrolės punktui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai ar Migracijos departamentui.

Išnagrinėjus prieglobsčio prašymą suteikiama viena iš prieglobsčio formų – pabėgėlio statusas arba papildoma apsauga bei išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

salin URM degeneratu siautejima

salin    URM  degeneratu siautejima portretas
importuojant y lietuva svetimtaucius ...kur ziuri lietuvos VSD --CIA JUSU TIESIOGINIS DARBAS GYNT VALSTYBE IR TAUTA NUO SUNAIKINIMO ...

Baisu

Baisu portretas
Jau greit bus nebe Lietuva, o vadinsis Lietuva-Baltarusija. Iki tokio pavadinimo jau netoli.

Arijas

Arijas portretas
Baikit vezti i Lietuva svetimtaucius kolonistus!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių