Quantcast

Į Lietuvą atvyko apie 150 Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų karių

  • Teksto dydis:

Trečiadienį į Lietuvą atvyko Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų pamaina, pranešė Lietuvos kariuomenė.

Apie 150 Portugalijos Jūrų pėstininkų korpuso padalinio karių kartu su Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“, Specialiųjų operacijų ir Karinių jūrų pajėgų vienetais treniruosis bendrose pratybose iki birželio mėnesio.

Ketvirtadienį iš Portugalijos į Klaipėdos jūrų uostą atvyks karinė technika – visureigiai, sunkvežimiai ir kovinės valtys.

Portugalijos kariai ir Lietuvos kariuomenės padalinių kariai treniruosis vykdyti infiltracijos ir eksfiltracijos kovinėmis valtimis, objekto šturmo, įvairaus tipo žvalgybines užduotis bei dalyvaus kovinio šaudymo pratybose. Rotacinės pajėgos įsikurs Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Kaip skelbiama pranešime, Portugalijos rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta nuo 2015 metų pagal NATO programą „Assurance Measures“ (liet. „Užtikrinimo priemonės“).

„Assurance Measures“ yra oro, jūros ir sausumos priemonės NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtos stiprinti šalių sąjungininkių saugumą po Krymo aneksijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
na kiek beatvažiuotų ..mokesčių mokėtojai visus turėtų išlaikyti...o ko nevažiuoti...Chikanovskają irgi mokesčių mokėtojai gal pusmetį išlaikė, taip ir nesupratau ko ji čia buvo..juk negynė Lietuvos...labai gražiai susišukavo lietuviškai, pagyveno prabangiuose viežbučiuose...ir grįžo į baltarusiją. Misija - nesuprasta

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
gal pradėkit rašyti numeriais ar kodais,o tai kol perduosit koordinates ir karas pasibaigs Ginkluokit pagaliau mūsų kariuomenę rimtais ginklais, prisiskaitėm tų nesibaigiančių pavadinimų - jie paradams ir istorijai, patys darykit istoriją

T T T

T T T portretas
Tipo pirmą kartą vilniovski atvažiuoja???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių