Quantcast

Į Kryžių kalną – patogiau ir saugiau

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) baigė įgyvendinti privažiuojamojo kelio prie Kryžių kalno projektą.

Valstybinės reikšmės magistralinio kelio Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ruože nuo 0,018 iki 1,230 km atlikti rekonstravimo, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką, darbai.

Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su keliu A12 ir yra tęsinys pėsčiųjų ir dviratininkų infrastruktūros, sujungiančios Domantų gyvenvietę (Šiaulių r.) su Kryžių kalnu. Tad nuo šiol šį lankytiną objektą nuo pat Šiaulių bus galima pasiekti tiek pėsčiomis, tiek dviračiu.

Tiesiant pėsčiųjų ir dviračių taką, kurio bendras ilgis apie 1,2 km, keliautojų patogumui įrengtos poilsio vietos su suoleliais. Takas pritaikytas ir negalią turintiems žmonėms: įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, skirti akliesiems ir silpnaregiams.

Naujas takas pritaikytas ir negalią turintiems žmonėms: įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, skirti akliesiems ir silpnaregiams.

Anot LKAD vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, Kryžių kalną kasmet aplanko nemažai turistų, todėl itin svarbu užtikrinti saugias ir patogias susisiekimo sąlygas atvykstantiems lankytojams, ypač senjorams bei piligrimams.

Tiesiant taką suremontuota ir esamo kelio danga, įrengtos eismo saugos priemonės. Atlikus rekonstrukciją, susisiekimas tapo patogesnis ir automobiliais bei autobusais atvykstantiems lankytojams, kurie kelionę į Kryžių kalną iš automobilių aikštelės gali tęsti įrengtu taku.

Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro duomenimis, 2019 m. Kryžių kalnas sulaukė 324 tūkst. lankytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes \\\\\.../////

Mes \\\\\...///// portretas
ir buvom pagonys kol kryžiuočiai "nepakrikštyjo".---Dabar "laisvės" partija kuria naują tikėjimą.

10 Dievo įsakymų

10 Dievo įsakymų portretas
Kryžių kalnas - tai pagonybės ir stabų bastijonas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių