Quantcast

Į Kretingą grįžo restauruoti Tiškevičių sarkofagai

  • Teksto dydis:

Prieš didžiąsias metų šventes į šeimos koplyčios kriptą senosiose Kretingos kapinėse grįžo restauruoti šimtamečiai sutuoktinių grafų Juozapo ir Sofijos Tiškevičių sarkofagai.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, prieš kelis metus rasti du cinko sarkofagai, kuriuose ilsėjosi Žiemos sodo įkūrėjo grafo J. Tiškevičiaus (1830-1891) ir jo žmonos S. Horavaitės-Tiškevičienės (1839-1919) palaikai, buvo išvežti restauruoti pernai.

Restauratoriams teko nemenki iššūkiai, mat laidojimo paminklai buvę ne tik paveikti laiko, bet ir vandališkai suniokoti kapų plėšikų.

„Kai 2014 metais kriptoje sensacingai buvo rasti sarkofagai, pažadėjome kretingiškiams, kad juos restauruosime ir grąžinsime. Tai buvo rizikingas sprendimas, nes nežinojome, ar pavyks projektas. 2017 metais gavus lėšų darbo ėmėsi restauratorius Gintaras Kazlauskas, tačiau dėl netikėtos jo ligos procesas užtruko. Dabar, kai abu sarkofagai su grafų palaikais karstuose vėl grįžo į koplyčią, širdyje labai gera. Pažadą tesėjome", – pasakojo Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių