Quantcast

Į Karo akademiją grįžo per 70 baigiamojo būrio vado egzamino dalyvių

  • Teksto dydis:

Penktadienį į Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją grįžo per 70 karių ir kariūnų, dvi savaites dalyvavusių finaliniame būrio vado kvalifikacijos egzamine.

Tai sudėtingiausias karinio rengimo egzaminas, kuris yra vienas svarbiausių žingsnių siekiant tapti karininkais, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Po vertinamųjų pratybų Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje ir 30 kilometrų žygio pėsčiomis į Karo akademiją grįžo 59 III kurso kariūnai ir 14 Būrio vado kurso kariai.

„Jūs įveikėte vieną svarbiausių Karo akademijos etapų – įrodėte esą verti būrio vado kvalifikacijos. Džiaugiuosi, kad visi, padėdami vienas kitam įveikėte šį kursą. Liko kitas etapas – sėkmingai parašyti ir apginti bakalauro darbus“, – sveikindamas karius kalbėjo akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius.

Karinio rengimo egzaminas yra skirtas nustatyti, ar kariūnai ir būrio vado kurso klausytojai atitinka pėstininko būrio vado kvalifikacijai keliamus reikalavimus.

Pradžioje laikomas teorijos egzaminas, kurio metu vertinamos kariūnų žinios planuoti ir organizuoti karinių užduočių valdymą, vėliau vykstama į Generolo Silvestro Žukausko poligoną parengtus planus įgyvendinti praktiškai.

Būrio vado kursas skirtas profesinės karo tarnybos kariams, turintiems aukštąjį universitetinį išsilavinimą, atlikusiems nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar kitu būdu įgijusiems reikiamą pagrindinį karinį parengtumą, planuojantiems būti paskirtiems į pareigas, kurioms eiti reikalinga būrio vado (karininko) kvalifikacija.

Ji kartu su teise gauti karininko laipsnį suteikiama visiems sėkmingai baigusiems kursą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių