Quantcast

Į karantiną siunčiamiems Alytaus greitosios darbuotojams už tai nemokama

  • Teksto dydis:

Po kontakto su koronavirusu užsikrėtusia kolege į karantiną siunčiami Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai turi pasirašyti, kad darbo užmokestis už tą laikotarpį jiems nebus mokamas, LRT televizijai pasakojo šios stoties medikė.

Be to, jos teigimu, stoties medikams po iškvietimų esą nurodoma respiratorius saugoti maišeliuose ir naudoti pakartotinai, praneša LRT „Panorama“.

„Mums davė pasirašyti sutartį iš Visuomenės sveikatos centro, kad esame supažindinti su saviizoliacija, ir pateikė lapą, kuriame buvo toks įdomus įrašas – direktoriaus įsakymas, jog mes esame nušalinti nuo darbo 14 dienų arba kol bus tyrimo atsakymai, tol mums už tas dienas nemokės pinigų“, – sakė LRT televizijos kalbinta medikė.

Pateikė lapą, kuriame buvo toks įdomus įrašas – direktoriaus įsakymas, jog mes esame nušalinti nuo darbo 14 dienų arba kol bus tyrimo atsakymai, tol mums už tas dienas nemokės pinigų.

Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Aleksandras Bružas teigia, kad vadovaujasi darbo kodeksu. Išsiųstieji į karantiną, pasak direktoriaus, galės kreiptis dėl nedarbingumo išmokos.

Jis taip pat neigė, kad greitosios darbuotojams net ir po kontakto su galimai užsikrėtusiais koronavirusu buvo liepiama maišeliuose laikyti ir pakartotinai naudoti respiratorius.

„Nesąmonė. Jeigu tai daro, tai ji blogai daro, bet niekas to neverčia ir niekas to nedaro. Neklausykime, ką žmonės sako. Ką aš žinau, kur ta nuotrauka padaryta, arba ta nuotrauka sumontuota“, – atkerta A. Bružas.

LRT teigia gavę laišką, skirtą Alytaus rajono greitosios pagalbos medicinos stoties medikams, kuriame nurodoma panaudotus respiratorius dezinfekuoti ir maišelyje parsivežti, kaip rašoma, kitiems kartams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
tai nusikalstamas darbdavio elgesys tokiomis salygomi

Biznis

Biznis portretas
Jeigu medikams mokėti - tai kas liks iš 5 milijardų. Ką tada pasidalins medikas Veryga ir tautos gelbėtojas Skvernelis.

Dalia

Dalia portretas
Alytaus mero Algirdo Vrubliausko savivalė jau peržengė sveiko proto ribas!!! Gelbėkite Alytaus rajono nuo tokio mero, kuruojamas ir kordinuojamas įstaigas. Genocidą jam pritaikyti!!! Gana žmonės jums tylėti!!! Mes juk esame žmonės!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių