Quantcast

Gyventojų mažėja: mirtingumas spalį – ketvirtadaliu didesnis nei prieš metus

  • Teksto dydis:

Mirusiųjų gyventojų skaičius spalį, lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpiu, išaugo beveik ketvirtadaliu, gimstamumas praktiškai nepakito, rodo trečiadienį skelbiami Statistikos departamento duomenys.

Pasak departamento, spalį mirė 4 490 gyventojų, arba beveik 23 proc. daugiau, nei pernai tą patį mėnesį – 3 661. Apie ketvirtadaliu išaugęs mirtingumas, lyginant su pernai, fiksuotas ir prieš mėnesį. 

Gimstamumas spalį iš reikšmingai nepakito: Lietuvoje gimė 2 080 žmonių, pernai tą patį laikotarpį registruoti 2072 naujagimiai.

Spalį iš šalies išvyko panašus skaičius gyventojų kaip ir atvyko: atitinkamai 4 103 ir 4 077 asmenys. Daugiau nei pusė emigravusiųjų – Lietuvos piliečiai, tarp atvykusiųjų šalies piliečių – maždaug trečdalis. Lyginant su pernai, emigrantų išaugo dukart, atvykusiųjų padaugėjo maždaug dešimtadaliu.

Bendro gyventojų skaičiaus tendencijos trečią mėnesį iš eilės išlieka neigiamos – spalį Lietuvoje gyventojų skaičius sumažėjo 2410-čia, iš viso šalyje lapkričio pradžios duomenimis buvo 2 777 991 gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Uz tai Shvabas ir Sorosas lietuvos fasistiniam rezimui PASKYRE simta milijonu premijos.. Paremkime musu brangia vyriausybe SAVANORISKAI NUSIZUDYDAMI. Valio tovarisci.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Nesąmonė: Lietuvos piliečių mažėja, o ne gyventojų Lietuvoje! Kiek jau nelegalų/sienos pažeidėjų priglaudė Lietuvėlė? Tuoj kalbėsime visi arabiškai ir panašiai, rengsimės kaip jie ir į mečetčs eisime- jų greitai bus dauguma! Nemažėja gyventojų - tik daugėja.... O gaila prapuolančios Lietuvos!

vargsas

vargsas portretas
kas lietuvoje dabar tokie zmones kurie dziaugiasi kad lietuvoje gyventoju mazeja kad zmones priverstinai yra marinami nes ju niekas negydo o ligoninese ju neziuri kas tie lietuvos parazitai yra
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių