Quantcast

Gyventojai užplūdo paštus: siųsti į kai kurias šalis jau gali būti per vėlu

  • Teksto dydis:

Gyventojai užplūdo paštų skyrius, skubėdami išsiųsti kalėdines dovanas artimiesiems užsienyje, nes pernai kai ką dovanos pasiekė jau gerokai po švenčių, praneša LNK.

Gyventojai užplūdo paštus

Kaunietė Bronė pašte pakavo dovanas, keliausiančias į užsienį artimiesiems. Moteris dalį dovanų į Šveicariją ir Ispaniją jau išsiuntė, nes pernai nutiko taip, kad išsiuntus įprastai, kaip prieš pandemiją, šeima siuntų šventėms taip ir negavo.

„Labai ilgai eina. Būdavo, nusiperku kalėdaičius ir išsiunčiu gruodžio pradžioje. Pernai į Ispaniją negavo, tai labai nusiminė, kad Kūčios buvo be kalėdaičių. Šiemet siuntinius išsiunčiau anksčiau“, – pasakojo Bronė.

Moteris sakė, kad eilėse tenka prastovėti ir valandą.

„Pirmiausia, iš ryto, siunčiau į Šveicariją, tai laukti teko beveik valandą“, – šnekėjo ji.

Kad šiemet gyventojai sujudo anksčiau, pastebėjo ir kurjerių tarnybos.

„Kalėdiniai pirkimai kiekvienais metais vis ankstėja. Praėjusiais, priešpandeminiais metais, viskas prasidėdavo nuo „juodojo penktadienio“, o šiemet prasidėjo savaite anksčiau“, – komentavo DPD atstovas Tomas Vaišvila.

Dovanos siunčiamos įvairiausios. Neatsisakoma ir atvirukų, tačiau jų ieškoma vis originalesnių.

„Labai domisi iškarpytais atvirukais, jie labai populiarūs“, – sakė „Lietuvos pašto“ vyresnioji klientų aptarnavimo specialistė Jolanta.

Pandemija įtakos vis dar turi, ypač dėl to, kad skirtingose pasaulio šalyse yra skirtingi ribojimai.

Siųsti į kai kurias šalis – per vėlu

Lietuvos paštas praneša, kad nors didysis kalėdinių siuntų bumas dar neprasidėjęs, tačiau yra šalių, į kurias dovanas išsiųsti liko paskutinės dienos.

„Kad siunta pasiektų jūsų artimuosius Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje iki Kalėdų, reikėtų išsiųsti šią, vėliausiai – kitą savaitę. Į JAV kelionė trunka apie 20 dienų, Kanadą – apie 20 dienų, o į Australiją ir Naująją Zelandiją – 30 dienų“, – aiškino „Lietuvos pašto“ klientų patirčių vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

D. Žebrauskaitė sakė, kad siuntų kelias vis dar neatsistatęs į priešpandeminį.

„Pristatymo terminai labiausiai susiję su skrydžiais, apkrautumu oro uostuose. Pandemija įtakos vis dar turi, ypač dėl to, kad skirtingose pasaulio šalyse yra skirtingi ribojimai“, – teigė D. Žebrauskaitė.

O ir siuntų kiekiai kasmet vis didesni. DPD kurjeriai pernai gruodį vien Lietuvoje pristatė virš 1,5 mln. siuntų.

„Didžioji jų dalis yra Kalėdų dovanos – arba dovanos sau, arba artimajam. Kalbant apie užsienį, siuntų gerokai daugiau. Pastaruosius dvejus metus elektroninė prekyba apskritai auga trečdaliu“, – tikino T. Vaišvila.

Siuntų daugėja, o darbuotojų mažėja. Tačiau tikinama, kad darbo tokie trūkumai nesutrikdys.

„Darbuotojų tikrai trūksta, bet šitam Kalėdų laikotarpiui ruošiamės jau nuo vasaros, o nuo spalio mėnesio paskelbėme, kad norėtume priimti apie 180 darbuotojų“, – tvirtino D. Žebrauskaitė.

Sudėtingiausia siuntas išsiųsti gali būti likus trims savaitėms iki Kalėdų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Niekam nieko mes nesiunčiam , o mums tegu siunčia pageidautina perlaidas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių