Quantcast

Gydymo įstaigos turės informuoti apie naują tvarką dėl neatvykimo pas gydytoją

Sveikatos apsaugos ministrė teigia, kad gydymo įstaigos turėtų informuoti pacientus apie nuo kitų metų įsigaliojančią tvarką, jog ligoniai privalo įspėti įstaigą apie savo neatvykimą.

Įstatymo pataisos įpareigoja pas gydytojus užsirašiusius ir negalinčius atvykti pacientus apie tai pranešti prieš parą.

Kai kurių gydymo įstaigų atstovai siūlė numatyti sankcijas nesilaikantiems šios pareigoms. Tačiau ministrė Rimantė Šalaševičiūtė sako, kad to teisiškai padaryti neįmanoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blusa

blusa portretas
o tai jeigu nueini o daktaras išvykes į kelionę"už vaistus" kodėl manęs niekas neispėja. Timt ir vėl išnaujo. Gal mažiau tie daktarai susireikšmina.

medikė

medikė portretas
Nesu mačius, kad patys medikai taip dirbtinai ilgintųsi savo eiles (nors už visus atsakyti negaliu), o neatvykusių ir savo vizitų neatšaukusių pacientų sulaukiu kasdien ir po kelis kartus per dieną. Tačiau tikrai žinau, kad kartais išsėdžiu 7h30min be galimybės užkąsti, ramiai atsigerti ar nueiti į WC, neatsiprašiusi paciento, kad minutei išbėgu jo vizito sąskaita. Va tokia ta valstybinė politika. Jeigu kartu, gydytojas ir pacientas, supratingai pažiūrėtų į susiklosčiusią situaciją, ji mažiausiai trečdaliu sumažintų eiles. Ir nereikia vieniems kitų kaltinti - reikia tik sąmoningumo, pagarbos ir abipusės atsakomybės.

s

s portretas
O pacientu informuoti niekas neprivalo? Kai meti darbus, leki sutartu laiku o pasirodo jau kuri laika rengeno aparatas nedirba, uz tai niekas neatsakingas? Belieka persiregistruoti uz keliu sav ir cituoju " tikekimes jau bus sutaisytas "
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių