Quantcast

Grožio specialistai nepalaiko svarstomų ribojimų: priims ir nepasiskiepijusius klientus?

  • Teksto dydis:

Siūlymą leisti laisvai naudotis paslaugomis tik turintiesiems galimybių pasą grožio specialistai sako vertinantys neigiamai. Jų teigimu, toks sprendimas maždaug perpus sumažintų klientų srautus, o dalį meistrų paskatintų pereiti į pogrindį, rašo portalas lrt.lt.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos viceprezidentė Diana Bučinskienė teigia, kad daugelis šio sektoriaus atstovų siūlomiems ribojimams nepritaria, nors yra pasiskiepiję arba persirgę.

„Mes nesame prieš skiepus, daugelis asociacijos meistrų yra imunizuoti, pasiskiepiję arba persirgę, bet dėl klientų. Daugelis yra prieš, nes neaišku, kokia bus tikrinimo sistema, ar mes tikrinsime, ar jie patys bus atsakingi už save. Kiekvieną savo klientą branginame ir mylime, todėl skirstyti į skiepytus ir neskiepytus – nelabai etiška“, – nurodo D. Bučinskienė.

„Niekas su mumis nesitaria, nėra jokio susikalbėjimo, jie tiesiog taip nusprendžia“, – sako ji.

Jei bus apribotas grožio specialistų darbas, asociacijos viceprezidentės tvirtinimu, tai neabejotinai atsilieps finansiškai, o daugelis sektoriaus darbuotojų pereis į šešėlį.

Kiekvieną savo klientą branginame ir mylime, todėl skirstyti į skiepytus ir neskiepytus – nelabai etiška.

Savo ruožtu dalis verslų, tarp jų ir grožio specialistų, viešojoje erdvėje ėmė skelbti paslaugas teiksiantys tik nepasiskiepijusiems asmenims.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovės Justinos Petravičienės teigimu, nepaisančiųjų įstatymų ir teiksiančiųjų paslaugas nepasiskiepijusiems klientams lauktų baudos nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų.

„Priminsime, kad kol kas galutinių sprendimų nėra. Juos turi patvirtinti Vyriausybė“, – priduria ji.

Vyriausybė praėjusį trečiadienį iš esmės pritarė nutarimo projektui, pagal kurį numatoma, kad galimybių paso neturintys asmenys nuo rugsėjo vidurio galėtų apsipirkti tik nedidelėse parduotuvėse, jiems užsivertų renginiai, viešojo maitinimo įstaigos, ligoninės ir kitos paslaugos.

Dėl ribojimų neturintiesiems galimybių paso Ministrų kabinetas turėtų apsispręsti trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pa-

Pa- portretas
gar-ba!

Ona

Ona portretas
Tai gal jau pabodo dirbti ,nori kad virusas sparčiau plistų vėl pusmetį galės namie karantine sėdėti.Bele tik protestuoja nenutuokia apie ką .

Saulele

Saulele portretas
Metai iš metų grožio specialistai yra mažiausiai mokesčių valstybei mokantys verslininkai. Net minimalios algos deklaruoja, kad nesurenka. O mes visi žinom jų kainas ir kaip jos kyla, nes... tiesiog kyla. Jeigu tokiam "specialistui" nėra suprantamas viruso egzistavimas, tai kaip manot kaip jis laikosi higienos reikalavimų? Ir prisiminkime, daugelis tų specialisčių moterys ir mamos, kaip ir klientės, vadinasi dėl jų užgaidų, visų mūsų vaikai degraduos dar vienus metus "mokydamiesi" nuotoliu... hmmm...įdomu, koks gi būtų moralus ir teisingas sprendimas šitoje keblioje situacijoje? :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių