Quantcast

Grįžti prie kontaktinio pradinukų ugdymo norą pareiškė beveik 60 mokyklų

Grįžti prie kontaktinio pradinukų ugdymo, taikant COVID-19 kaupinių testavimo metodą, norą pareiškė 59 šalies mokyklos, antradienį informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pasak ministerijos, besibaigiant darbo dienai antradienį apie norą jungtis prie Vilniuje prieš porą savaičių startavusios inciatyvos pareiškė iš viso 25-ių savivaldybių įstaigos.

Tarp jų – septynios Šakių rajono, penkios – Raseinių rajono įstaigos, po keturias – Kauno miesto, Panevėžio, Mažeikių, Pakruojo rajonuose, po tris – Klaipėdos miesto, Kretingos, Švenčionių rajonų, Rietavo savivaldybėse.

Ministerija kol kas neskelbia, kada joms būtų sudarytos galimybės atnaujinti pradinukų ugdymą.

Vyriausybės ir Vilniaus savivaldybės sprendimu, kontaktinis pradinukų ugdymas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje buvo atnaujintas prieš daugiau kaip dvi  savaites, moksleivių ir pedagogų šeimas patikrinus kaupinių tyrimu metodu, nuo kitos savaitės planuojama šį modelį pritaikyti dar trijose sostinės mokyklose.

Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje atnaujinus ugdymo procesą, testuojant pedagogus, moksleivius ir jų šeimas, vėliau – moksleivius ir pedagogus, COVID-19 atvejų nenustatyta.

Tiriant šiuo metodu į vieną mėgintuvėlį surenkama daugiausia iki 5 žmonių ėminių. Ministerija akcentuoja, kad tyrimas yra paprastesnis ir mažiau nemalonus, nei įprastas PRG testas, nes mėginiai imami ne iš nosiaryklės, o iš nosies gleivinės.

Jei kaupinio atsakymas teigiamas, yra susisiekiama su tais asmenimis, kurių ėminiai buvo kaupinyje, ir jie pakartotinai tiriami jau PRG testu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių