Quantcast

Per gripo epidemiją nedarbingumo pažymėjimą galima rezervuoti ir telefonu

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad esant gripo epidemijai nedarbingumo pažymėjimą galima rezervuoti ir telefonu.

Kaip nurodo ministerija, tai numatyta dar 2009 metais sveikatos apsaugos bei socialinės apsaugos ir darbo ministrų pasirašytame įsakyme.

Ministerijos Pirminio lygio koordinavimo skyriaus vedėja Edita Bishop sako, kad nedarbingumą telefonu galima gauti ilgiausiai trims darbo dienoms, o norint jį toliau tęsti net ir esant gripo epidemijai tektų apsilankyti pas šeimos gydytoją.

„Reikia pasitikrinti, kokia toliau yra sveikatos būklė, jeigu nori pratęsti, kitaip neišeis“, – teigė ji.

E. Bishop aiškina, kad tvarka, kaip elgtis epidemijos atveju, turėtų būti detalizuota įstaigų vidaus taisyklėse.

Gripo epidemiją jau yra paskelbusios 20 šalies savivaldybių ir 60.

Epidemiją paskelbė Prienų, Raseinių, Švenčionių, Kėdainių, Jonavos, Klaipėdos, Ukmergės, Lazdijų, Joniškio, Šilalės, Šilutės, Ignalinos rajonų, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus miestų, Kazlų Rūdos, Visagino, Birštono, Marijampolės savivaldybės.

Daugiausia sergančiųjų gripu ir kitomis ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) yra Kazlų Rūdos ir Visagino savivaldybėse. Pirmojoje registruotas 391,2 susirgimo 10 tūkst. gyventojų, antrojoje – 280,7.

Visoje šalyje sergamumas sausio 29 – vasario 4 dienomis siekė 179,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo mažiau – 127,6 atvejo.

Gripo epidemiją savo teritorijoje skelbia savivaldybės. Sergamumas epideminiu gali būti laikomas, kai gripo ir ŪVKTI registruota ne mažiau kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Naujosios vilnios poliklinikoj irgi negalima, neva jau pasibaige epidemija. Lt viskas grazu tik ant popieriaus...

Anonimas

Anonimas portretas
Negalima, Kalniečių poliklinikoje liepė atvykti,teko laukti su 39 temperatūra apie 2 val. Žmonių daug nebuvo, tačiau gydytojai sunkiai sekasi išrašyti elektroninį receptą,dėl to susidaro eilės. Du žmonės per valandą priimami. .

inona

inona portretas
idomu kodel Vilniuje niekad neskelbiama epidemija?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių